Нешто тражите?

четвртак, 31. октобар 2013.

Коначно на српском: видео лекције Кхан академије, образовног интернет портала


Кхан академија је светски прослављен интернет портал на којем се могу наћи образовни садржаји у облику видео снимака, који ће користити и деци и родитељима.
Pin It Now!

"Много вољени": трагови дечије љубави на плишаним играчкама

Фотограф Марк Никсон направио је серију љупких и носталгичних портрета омиљених плишаних животиња, на којима су године грљења и обожавања од стране малишана оставиле видиљиве последице.
Pin It Now!

среда, 30. октобар 2013.

Креативни центар поклања вам сликовницу "На реци" из едиције "Ана и Филип истражују"

Ана Лукић, јунакиња ове књиге, позната је читаоцима из сликовница из едиције Шта све Ана зна... која је преведена на осам језика. Ана помаже најмлађима да стекну многе добре навике за бољи, лепши и здравији живот.
Pin It Now!

Дечји маскенбал поводом Ноћи вештица у Делта ситију

Лепа вест за најмлађе посетиоце Делта ситија! Спремите маске, шарене костиме и добро расположење јер се у атријуму шопинг-мола Делта сити, 31. октобра, у 18 сати, поводом Ноћи вештица, организује традиционални дечији маскенбал.
Pin It Now!

уторак, 29. октобар 2013.

Тата помаже деци да полете за Ноћ вештица на серији фотографија


Једном америчком тати, овогодишња Ноћ вештица послужила је као инспирација за серију фантастичних фотографија своје деце.
Pin It Now!

Како разумети тинејџера: Успон неандерталца

Искуство које проживљавају дечаци у тинејџерском добу умногоме је попут неке еволутивне дигресије. Током неколико година они скрећу с пута и враћају се назад, опонашајући наше изумрле рођаке неандерталце. Не само што постају длакавији, већ и постају опседнути својим прималним нагонима, често губе дар говора те користе рудиментарно брундање и повлаче се у своје пећине.
Pin It Now!

понедељак, 28. октобар 2013.

Како је четворогодишња степерка постала интернет сензација (ВИДЕО)

Када неко оволико ужива у музици и плесу као ова четворогодишњакиња, онда заборави и на стид и на трему а богами и на кореографију.
Pin It Now!

У Дечјем културном центру у суботу премијерно „Алиса у земљи чуда”



Позоришна представа за децу „Алиса у земљи чуда” биће премијерно изведена на Малој сцени Дечјег културног центра Београда (Таковска 8) у суботу, 2. новембра, у 19 часова.
Pin It Now!

недеља, 27. октобар 2013.

Књиге Ршума и Дејана Алексића најбоље на 58. сајму књига

"Видовите приче" Љубивоја Ршумовића  и  "Кога се тиче како живе приче" Дејана Алексића проглашенe су за најбоље дечје књиге 58. Међународног београдског сајма књига.
Pin It Now!

петак, 25. октобар 2013.

За викенд разна такмичења за децу на Ади Циганлији

trka u džakovima
На рукометном терену, код кружног тока на Ади у недељу се одржава спортски дан намењен најмлађима, са почетком у 12 сати.
Pin It Now!

Шта све можете да направите од жира

Ово доба године је савршено за сакупљање разних плодова природе, који могу послужити као инспирација за пуно креативних активности са децом.
Pin It Now!

Мама фотографише шашаве авантуре свог малог спавача

После Милиних сањарења, ево још једног малог спавача који у сновима доживљава најразличитије авантуре.
Pin It Now!

четвртак, 24. октобар 2013.

СуперШкола - виртуелна учионица за старије основце

Учионица на Интернету „СуперШкола“ намењена је ученицима од петог до осмог разреда који ће моћи да прате преко 650 лекција из српског језика, математике, хемије и физике.
Pin It Now!

Маштовите цаке за дечју собу

Да би дечија соба била уређена не мора се увек потрошити много новца, већ се може прибећи и неким практичним решењима која притом делују врло ефектно.
Pin It Now!

У Дечјем културном центру у петак „Деца композитори”

Завршни концерт XVIII Републичког фестивала дечјег музичког стваралаштва „Деца композитори” одржаће се у петак, 25. октобра, у 17 часова у Великој дворани Дечјег културног центра Београда (Таковска 8). Улаз је слободан.
Pin It Now!

Књигу "Колумбова мапа" добили су:

Наградна игра ПроПолис Букс-а и Детињарија је завршена.
Pin It Now!

среда, 23. октобар 2013.

Нова, зимска Catimini колекција стиже у Les Petits

Нова врхунска колекција француског Catimini-ја стиже у Les Petits.


Pin It Now!

Преживети изобиље: како деца уче да праве изборе?

Књига "Парадокс избора: преживети изобиље" врло уверљиво доказује да се многи међу нама сувише труде да направе најбољи избор, као и да би се већина нас боље осећала уз мање избора!
Pin It Now!

Теранова отвара продавницу у ТЦ Ушће и поклања 1000 пари фармерки!

Познати италијански произвођач гардеробе и модних додатака, Теранова, отвара нову продавницу у суботу, 26. октобра у 12.00, у Ушће Шопинг Центру.
Pin It Now!

Нови поклон Креативног центра - књига за подстицање читалачког самопоуздања!


Нови наслов Креативног центра намењен деци која тек савладавају своје прве читалачке кораке је Музичар с цилиндром и цветом на реверу. Нови наслов из едиције за подстицање читалачког самопоуздања "Од читања се расте" написала је  Драгана Кршенковић Брковић а илустровао ју је Александар Золотић.
Pin It Now!

Радионица за мале архитекте на Београдском сајму књига

Дечији културни центар “Мајдан” са својим програмом Архикултура, гостује на Београдском сајму књига, у четвртак 24.10.2013. године, од 14 до 16h, на штанду Номада у хали 4.
Pin It Now!

Столица која расте заједно са дететом

Словеначки дизајнерски студио Гигодизајн (Gigodesign) осмислио је столицу која може да се користи од шетог месеца бебиног живота до десете године.
Pin It Now!

Грашак, салата и ротквице у терапеутској башти за малишане у Звечанској

У дворишту Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској 7 завршена је прва фаза радова на изградњи Терапеутске баште, а тим поводом одржана је и еколошка волонтерска акција.
Pin It Now!

уторак, 22. октобар 2013.

Лепи Брка кува са клинцима у новом породичном часопису

У Београду представљен први број часописа »Кувајмо с децом«. Гастро уредник издања је Лепи Брка – Ненад Гладић, аутор кулинарске емисије Гастрономад. Осим часописа, мултимедијални пројекат »Кувајмо с децом« обухвата и видео продукцију, сајт и радионице са децом и младима.
Pin It Now!

понедељак, 21. октобар 2013.

Светски познате архитекте дизајнирале кућице за лутке 21. века

Двадесет светски познатих архитеката - међу којима су aha Hadid, David Adjaye и Glenn Howells, направили су кућице за лутке за децу која су рођена и одрастају у 21. веку.
Pin It Now!

Програм за средњошколце "На гајби код Андрића"

У оквиру манифестације "Освајање Београда" у три узастопне суботе, 19. и 26. октобра и 2. новембра, за средњошколце се организује акција "На гајби код Андрића".
Pin It Now!

Програм Дечјег павиљона на 58. Београдском сајму књига


У недељу, 20. октобра отворен је још један Београдски сајам књига, 58. по реду. Новост је да од ове године, у оквиру сајма књига постоји и Дечји павиљон, са програмима посвећеним издаваштву за најмлађе читаоце.
Pin It Now!

недеља, 20. октобар 2013.

Ствараоци за децу - Луси Хокинг: Наука је деци магија


Луси и Стивен Хокинг измаштали су три књиге пустоловина радозналог и храброг дечака Џорџа, који на нејневероватнији начин открива узбудљиве тајне свемира.
Pin It Now!

Од среде, по други пут у Србији падају ћуфте!

У среду 23. октобра, можда неће падати киша, али у нашем граду ће по други пут Падати ћуфте!
Pin It Now!

петак, 18. октобар 2013.

Ирвас Нико у новој авантури у биоскопима од новембра

Анимирана авантуристичка комедија НИКО 2 у финско-ирској копродукцији стиже у домаће биоскопе 21. новембра 2013. У питању је наставак приче о младом ирвасу по имену Нико кога малишани већ добро знају из филма "Нико - божићна потрага".
Pin It Now!

Хумани поштар из Србије који деци улепшава детињства задивио свет






Када је Филип Филиповић именован за поштара у удаљеним селима на планинама Јужне Србије, убрзо је схватио да ће морати да носи више од  писама.
Pin It Now!

четвртак, 17. октобар 2013.

Нове радионице Дечјег клуба Народног музеја почињу у суботу


Дечји клуб Народног музеја у Београду позива вас на едукативне радионице које ће се одржати у суботу, 19. октобра и у суботу 2. новембра у Атријуму Народног музеја.
Pin It Now!

„Још нам само але фале“ и „Невидљива птица“, књиге уз које су одрастале генерације деце, поново у продаји!

"Још нам само але фале“ и „Невидљива птица“, реиздања две најпопуларније сликовнице за децу успешног тандема Ршумовић–Петричић, у продаји су  од уторка, 15. октобра .
Pin It Now!

Освојите карте за велико викенд финале и специјално филмско затварање 9. Кидс феста


9. Дечији фестивал затвара се у недељу у Дому синдиката специјалном филмском тачком коју је написао и режирао познати редитељ и кореограф Милош Пауновић.
Pin It Now!

"Креативни центар" лансира неколико нових писаца

Најбољи српски издавач књига за децу, омладину, родитеље и све који се осећају младима "Креативни центар" одржао је у среду, 16. октобра предсајамску конференцију у својој новој књижари у Еуро центру где је изршни диркетор Дејан Беговић најавио да су припремили 60 нових наслова.
Pin It Now!

Од Икеа столице направили - бицикл




Дизајнери Андреас Бенд и Самуел Берније од једноставног "Фроста" модела Икеа столице направили су прави дрвени бицикл.

Осим оригиналних делова столица, користили су и специјално дизајниране пластичне елементе одштампане на 3Д принтеру.


Погледајте видео који приказује цео пројекат:





Pin It Now!

Дванаести Campina Puddis Дечији сајам од 01. до 03. новембра


Од 01. до 03. новембра на Београдском сајму у хали 3, одржава се дванаести Campina Puddis  Дечији сајам. Посетиоце на овом сајму очекује разноврсан програм и одлична забава за децу и родитеље.
Pin It Now!

среда, 16. октобар 2013.

Поклањамо вам карте за Кидс Фест!

У Дому синдиката у Београду у понедељак је свечано отворен 9. Дечији филмски фестивал Кидс фест, јединствен догађај за децу који се до 20. октобра одвија у биоскопима у Београду, Нишу, Новом Саду, Крагујевцу и још 30 градова у Србији.
Pin It Now!

уторак, 15. октобар 2013.

Освојите часописе "Вини Пу" и "Мики велики"

У новом, септембарском броју Винија Пуа читаћете:
Pin It Now!

Нови концерти за децу у Филхармонији од четвртка!


Друга и трећа недеља октобра у Филхармонији резервисана је за најмлађе, када ће више од 3.000 деце упловити у свет класичне музике слушајући Четири годишња доба, А. Вивалдија.
Pin It Now!

Бесплатна школа трчања за децу од 1. октобра

 
Дечији културни центар Мајдан, Градска Општина Савски венац и Running, спортски клуб који се бави организовањем тренинга и спортских догађаја а пре свега промоцијом спорта и активних животних стилова, у току септембра уписује прву генерацију деце у школу трчања предшколског узраста и узраста од 6 до 10 година.
Pin It Now!

понедељак, 14. октобар 2013.

ProPolis Books вам поклања књигу "Колумбова мапа"!

У многим земљама данас се слави дан кад је Колумбо открио Америку, октобра 1492. Познато је да је путовао са три брода: Ниња, Пинта и Санта Марија. 
 
Поводом дана открића Америке, издавачка кућа ProPolis Books из Београда читаоцима Детињарија поклања 2 примерка књиге "Колумбова мапа".
Pin It Now!

Омиљени "Pediped" коначно опет у Београду, наручите свој пар!



Отприлике 98% свих људи рађа се са здравим стопалима, али само 40% њих имају здрава стопала и када одрасту. Бројни су узроци који доводе до оштећења стопала, али један од значајних је свакако и одабир неодговарајућих ципела. Многе деформације стопала могу се спречити ношењем правилне обуће у детињству!

Веома је важно да се о стопалима води рачуна од самог рођења, а Pediped ципелице су вероватно један од најбољих избора за стопала која се развијају. Када их једном пробате, уверићете се да то неће бити једини пар који ћете имати!
Pin It Now!

Нема доброг детета без добрих навика спавања


Мала деца која немају устаљено време за одлазак у кревет лошије се понашају од деце која га имају, показује нова студија, објављена у часопису "Педијатрија".
Pin It Now!

Кувајмо с децом: Како да направите домаћу "Нутелу"


Тешко је наћи дете које не обожава Нутелу, али вероватно нисте баш одушевљени чињеницом да у њеном саставу доминирају шећер и биљне масноће.
Pin It Now!

недеља, 13. октобар 2013.

Погледајте шта кувају баке света


Недавно смо на Детињаријама представили пројекат фотографа Габријела Галимбертија "Прича о играчкама" - током 18 месеци, Галимберти је фотографисао децу широм света с њиховим највреднијим стварима - играчкама. Сада вам предстaвљамо његов пројекат "Од баке с љубављу".
Pin It Now!

Октобарски поклон Саринoг кутка освојио је:

Време је да прогласимо и добитника октобарског поклона Сариног кутка, зелене хаљинице трапезастог кроја, са дугим рукавима, за девојчицу од годину дана (72 - 80).
Pin It Now!

субота, 12. октобар 2013.

Поклањамо вам карте за отварање Кидс Феста!

 
Девети Кидс фест свечано ће 14. октобра у 11:30 у Дому синдиката отворити амбасадорка фестивала Јелена Јовичић. На отварању је уприличен и забавни програм УМС-а и средње школе „Артимедиа“, а након отварања следи пројекција филма „Мирко немирко“.
Pin It Now!

петак, 11. октобар 2013.

Тринаестогодишња девојчица донирала милион књига деци света


Када је имала 8 година, Марија Келер из америчке државе Минесоте сазнала је да има много деце која немају ниједну књигу. И била је одлучна да то промени. Решила је да пре своје 18. године донира милион књига деци која их немају.
Pin It Now!
Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу