Нешто тражите?

четвртак, 19. мај 2011.

Освојите улазнице за "Вештице"!

Мало позориште Душко Радовић опет читаоце Детињарија дарује улазницама! Овог пута, у питању је представа „Вештице“ настала по роману чувеног писца за децу Роалда Дала. Представу је режирала Ана Томовић, док је превод адаптације Дејвида Вуда и драматизацију текста урадио Вук Ршумовић.


Дал је писац са специфичним стилом и уврнутим смислом за хумор. Његове приче за децу узбудљиве су и препуне маште, а његови чудни погледи на реалност чине да деца обожавају да га читају, нарочито његова најпознатија дела - „Чарли и фабрика чоколаде“, „Џејмс и велика бресква“, „Мелинда“ и друга, која су објављена и код нас, а многа преточена и у филмове. Препознајући основне страхове код деце, Дал пише из њихове перспективе, а тако је и у случају „Вештица“ у којима је реч о дечаку који остаје без родитеља и живи с баком. Вештице га претварају у миша, али и тако мали он је херој који се са баком бори против њих и спасава свет. Ова прича заправо говори о томе како се као мали и незаштићени можемо суочити са губитком, као и с немилосрдним светом. У њој је јасна порука охрабрења да треба прикупити снаге у најтежим тренуцима живота и борити се против зле судбине. Дал се на том путу креће између смешних и страшних ствари, тражећи баланс између страве, оличене у вештицама и смеха.

У питању је ансамбл представа са чак 26 глумаца на сцени у којој играју: Олга Одановић, Анђелика Симић, Бојан Лазаров, Маријана Вићентијевић-Бадовинац, Јово Максић, Јелица Вучинић, Александра Анђелковић и други, као и група дечака. Сценограф је Зорана Петров, костимограф Ивана Васић, музику је радила Невена Глушица, сценски покрет Душан Мурић, а луткари су Татјана Станковић и Горан Бланчевић. Представа је намењена узрасту оних који похађају ниже разреде основне школе.

Детињарије и Мало позориште "Душко Радовић" поклањају читаоцима 3x2 карте за "Вештице", за суботу, 21. мај у 17 сати.
Да би учествовали, на зиду Фејсбук стране Детињарија оставите коментар, а ми ћемо затим одабрати победнике и објаснити им како да преузму карте. Срећно!
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу