Нешто тражите?

петак, 21. октобар 2011.

Четврти KidsPatch фестивал


KidsPatch - "Фестивал нове дечије креативности " - настао је 2008. године као путујући мини-фестивал за најмлађе који се реализује у форми радионица и јавних презентација из поља музике, графичке уметности, перформанса и савремених медија. Кроз игру и директан рад са уметницима деци се пружа прилика да упознају нове вештине и добију увид у процес стварања и презентовања креативних садржаја. На едукативан и забаван начин, деци и младима приближава се поље савремене уметности и културе уз учешће домаћих и страних уметника, предавача, аниматора и демонстратора.


Након веома активне и динамичне године у којој смо се у оквиру ViceVerse турнеје, дружили и играли са децом у Шведској, Словенији, Немачкој и Македонији, али и гостовали са специјаним програмима у оквиру фестивала као што су Миксер и Ново доба у Београду, Sound&Visions у Мајданпеку, или пак премијерног издања на фестивалу Синестезија у Херцег Новом, спремни смо за ново београдско издање KidsPatch-a које ће се одржати 22. и 23. октобра у Дечијем културном центру Мајдан (Козјачка 3-5, Београд, Сењак).

У оквиру овогодишњег, међународног програма истраживаћемо поља дизајна карактера, роботике, електронске музике и живе анимације уз учешће гостију и уметника из Норвешке (3753% Tørdal) и Француске (Le Club des Chats), као и бројних локалних младих уметника и илустратора из региона као што су Fat Kid Beny, Стефан Унковић, Никола Пријић, Weedzor, D-bend studio и многи други. Наставља се и сарадња са фестивалом Аниманима из Чачка кроз пројекцију селектованих анимираних филмова за најмлађе.

Заједно са уметницима, деца ће се играти и учити пролазећи кроз комплетан процес стварања и презентовања креативних садржаја и форми. Овогодишње активности ће бити намењене мало старијој деци него до сада (за узраст од 6 до 13 година), а опширније информације о програму и начину пријављивања наћи ће се од 10. октобра на сајту www.kids-patch.com.

Као и сваке године, број учесника у радионицама је ограничен, али ће јавни део програма у недељу 23. октобра бити отворен за сву децу и ширу публику. И ове јесени KidsPatch обогаћује београдску понуду савремених креативних едукативних програма за децу уз подршку Фонда за отворено друштво, Секретаријата за културу града Београда, и Министарства културе Републике Србије, као и главног партнера, Дечијег културног центра Мајдан.


Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу