Нешто тражите?

четвртак, 15. децембар 2011.

Легендарне бебе Ен Гедес


Anne Geddes, родом Аустралијанка, једна је од најпознатијих и најомиљенијих фотографа беба. Пре десет година почела је да ради у једном дизајнерском студију на Новом Зеланду и од тада до данас објавила је читав низ књига, а у скорије вријеме почела је да се бави дизајнирањем дечије одеће. Прво је постала позната по фотографијама сасвим малих беба у костимима биљака и животиња. Њени календари и разгледнице продају се у вишемилионским тиражима, а књиге су јој преведене на 16 светских језика и процењује се да је широм света продато преко 15 милиона наслова.

Добила је и бројне награде међу којима је и Kodak Fotobuchpreis 1998, што је најпрестижнија награда коју може да добије једна књига илустрација у Немачкој.


Гедисова своје моделе бира тако што прегледа хиљаде фотографија које добија од удружења близанаца, тројки итд. Обично, фото сесије одржава ујутро, и оне трају око пола сата, јер бебе толико могу да издрже пре него што изгубе живце. "Морате бити јако брзи и све припремити унапред", саветује она. Погледајте неке од легендарних фотографија ове уметнице:




  

 
























Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу