Нешто тражите?

четвртак, 12. април 2012.

Почињу бесплатне школе спорта у Новом Саду!

Удружење грађана PLAY, препознатљиво по својим иницијативама промовисања спорта као права детета а не привилегијe, још једном је успело да, уз подршку града Новог Сада, промовише праве вредности кроз спорт и едукацију и за наше најмлађе суграђане организује бесплатне школе спорта.


Више од 200 девојчица и дечака узраста од 8 до 14 година биће у прилици да похађа ове Школе спорта. Тако малишани већ од данас могу да се пријаве на телефон 065/233444 и крену бесплатно у школу за џудо у Новосадском џудо клубу на Адицама.

Поред џуда, дечаци и девојчице ће ускоро моћи да похађају и школе кошарке и одбојке и то све бесплатно. Први кораци и дружења на новоизграђеним отвореним градским теренима, попут оних на кеју и Ечегу, биће место на којима ће се малишани свакодневно састајати да уче прве спортске кораке.

Током едукације кроз Школу спорта полазници ће радити са искусним тренерима из различитих клубова, из области спорта коју деца изаберу. Већ почетком маја месеца организоваћемо први сурет са малишанима и планирамо да се састајемо све до почетка августа месеца, када већ увелико почињу припреме за летњи, опет потпуно бесплатан десетодневни кошаркашки камп на Летенци, који окупља више од 300 деце са простора Република бивше Југославије.

Деца која буду показала интересовање за овакав вид едукације биће позвана на овај бесплатан камп. Циљ оваквих иницијатива јесте да кроз тренинге и дружење на терену млади људи треба да науче како да се понашају и поштују различитости. Идеја ове хуманитарне акције јесте и та да кроз прве кораке и игру науче да је од победе много важнији фер плеј и да као друштво препознамо да је спорт најмлађих њихово право, а не привилегија оних који то себи могу да приуште.

За све информације доступни смо Вам на телефоне:

Михајло

063-586-751

Тијана

063 459-303


Pin It Now!

1 коментар:

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу