Нешто тражите?

недеља, 22. јул 2012.

Дечак који одушевљава уметнички свет


Кјерон Вилијамсон (Kieron Williamson) је деветогодишњи дечак из Велике Британије који је пре три године проглашен за чудо од детета захваљујући свом изванредном сликарском таленту.
Први пут, четкицу је узео у руке са пет година, када је са родитељима био на годишњем одмору. Након само годину дана, за свега 14 минута успео је да прода 16 својих слика за готово 19.000 евра.

У међувремену, његова уметност је узнапредовала, а цене његових дела су вишеструко скочиле, па је на последњој аукцији зарадио чак 250.000 фунти. Прошле недеље, добио је и прву самосталну изложбу у свом родном градићи Холту у Норфолку, на северу Енглеске.


Кјерон је примио на стотине поруџбина за слике из целог света, а међу онима који су желели да их Кјерон наслика су познате личности као и чланови краљевских породица.

"Још као врло мало дете Кјерон је рекао да ће бити светски познат, али нисам веровала да је мислио озбиљно", казала је његова мама.

Кјерон је управо објавио и књигу о себи и свом развојном путу - "Coming to light" (Излазак на светло).




















Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу