Нешто тражите?

уторак, 17. јул 2012.

Доведите децу у "Чаробно село" на снимање емисије за РТС!

„Чаробно село“ је дечији камп који се налази у Бањи Врујци, у коме малишане очекују виле чаробнице: Ђурђица, Сунчица, Босиљчица и Божица.
Оне ће децу  угостити у својим бајковитим кућицама које су опремљене по мери детета са свим пратећим материјалима за игру и учење.. 
У питању је пројект, јединствен у Србији, који финансирају Уједињене нације, односно УНИЦЕФ, у оквиру програма „Одрживи туризам у функцији руралног развоја“. То је, заправо, учионица под ведрим небом, у којој основци из градова уче о животу на селу, а организовале су је учитељица Жељана Радојичић-Лукић, педагог Оливера Петровић и професор српског језика Катарина Чарапић, из ОШ „Милан Ракић“ у Мионици.

У “Чаробном селу”, ђаци могу самостално учити у чаробним кућицама, док седе на маштовито осмишљеном намештају. Уколико треба да сарађују са својим другарима на одређеним истраживачким задацима, они у том случају користе цео простор “Чаробног села”, попут занатског центра, сеоског трга, воћњака, повртњака, њиве, ливаде, шуме…

Овај едукативни комплекс има за циљ да подстакне креативност и радозналост код деце, као и да им понуди креативно место за самостални рад, али и за рад у вршњачким групама. Деца-посетиоци “Чаробног села” нису класично подељени у разреде према узрасту, већ их групишу у различите групе према нивоу знања, што представља прилично напредну идеју за услове нашег образовања. “Чаробно село” даје деци могућност да уче кроз игру, на основу њихових потреба, радозналости и склоности.


 Позивамо родитеље, да пар дана годишњег одмора подреде својим малишанима, тако што ће их у периоду од 18-24.јула довести у камп "Летња врева" који ће се реализовати у Чаробном селу. Сва деца, полазници кампа, имаће прилику да буду и активни учесници на снимању ТВ емисије образовне редакције РТС. 

Додатне информације на број 062.80.77.389 и мејл carobnoselo@gmail.com 

Уколико желите да будете у току са дешавањима у Чаробном селу, то можете чинити и преко Фејсбук стране "Чаробно село".

Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу