Нешто тражите?

понедељак, 13. август 2012.

Отвара се Центар за рани развој - како пријавити дете?

Центри за рани развој деце, први ове врсте у Србији, почињу са радом од 15. августа у просторијама Удружења РОДИТЕЉ у Београду и Нишу и то уз подршку канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији.
У центрима за рани развој деци се обезбеђује могућност ране социјализације и различитих облика когнитивне и моторичке стимулације кроз игру и њиховом узрасту прилагођене радионице. Истовремено, њиховим родитељима на располагању је читав спектар активности – саветовања и радионице са стручњацима – специјалним едукаторима и рехабилитаторима различитих профила, психолозима, педагозима, педијатрима, физијатрима у циљу додатног информисања о свим темама битним за развој њихове деце, али и могућност да у оквиру група подршке и вршњачких саветовалишта размене искуства и мишљења и поразговарају о дилемама и проблемима са којима се суочавају приликом одгајања деце.

Овај пилот програм у Београду и Нишу трајаће 12 месеци. Родитељи и деца могу неограничен број пута посећивати радионице у складу са потребама и личним интересовањима, јер ће се пријаве вршити за сваку радионицу односно групу посебно, до термина одржавања. Не постоји класичан упис или исписивање, могу и пожељно је да долазе у континуитету, а могу да се периодично пријављују за оне радионице које желе.


Како пријавити дете?

Једини критеријум за упис јесте узраст детета. Радионице су намењене родитељима/старатељима и деци старости 0-6 година, а за сада предност имају деца која нису уписана у вртиће. Изузетак су радионице које ћемо одржавати сваке прве суботе у месецу и које ће бити намењене и родитељима деце која иду у вртиће, односно свима који су заинтересовани.

Можете да се пријављујете током целе године, а пожељно је да то учините што пре.

Такође се и труднице могу пријавити, њима су од великог значаја групе за подршку дојењу, као и различита стручна предавања.

Такође дете може да доведе било која њему блиска особа која га чува, односно проводи већи део времена са њим док су родитељи на послу.

Све остале информације о програму и пријављивању потражите на сајту Удружења Родитељ.


Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу