Нешто тражите?

петак, 31. август 2012.

Портал "Маша и Раша" за учење уз игру

Издавачка кућа "Klett" из Београда објавила је јединствен савремени образовни комплет за предшколску децу, интерактивни образовни портал на ћирилици назван "Маша и Раша".

Овај пројекат је у Европи већ добио значајна признања као иновација у дидактичком приступу процесу образовања за најмлађе, а од сада је доступан и у Србији и то на ћирилици, рекла је на конференцији за новинаре у Међународном прес центру Гордана Кнежевић Орлић из издавачке куће "Klett".

Она је испричала да је овај образовни портал, који је на сајму књига у Франкфурту добио златну медаљу као најбољи интерактивни образовни портал за децу у Европи, креирала норвешка издавачка кућа "Гилдендал" и да је норвешка влада уложила милион и по евра у ову платформу.

Орлић је казала да су прошле године у Франкфурту били одушевљени овим програм, потписали су уговор иако је лиценца веома скупа и у сарадњи са издавачком кућом "Гилдендал" направили српску ћириличну верзију овог портала тако да су сада су и нашој деци доступни садржаји као и деци из ЕУ.

"Штампани део 'Раше и Маше', који су добили имена у анкети 2000 васпитача у Србији, су радне свеске: Развој говора, Први кораци у математици и Упознавање околине", рекла је она.

Радне свеске су добиле одобрење министарства просвете и науке за употребу у припремном предшколском програму а садрже и занимљиве додатне материјале за сечење и лепљење као и два ЦД-а.

Уз књигу "Развој говора" деца добијају ЦД са снимљеним причама на основу којих ће решавати задатке у радној свесци, а уз књигу "Упознавање околине" добијају ЦД са снимцима оглашавања појединих животиња, звуковима различитих предмета и превозних средстава.

Додатак овом штампаном комплету је интерактивни образовни портал за децу од 5 до 7 година на српском језику "Царство знања Маше и Раше" на коме уз помоћ васпитача, родитеља или сама деца могу пронаћи низ мултимедијалних садржаја: дидактички обликоване игрице, интерактивне задатке, песме и анимације, радне листове и занимљивости.

"Познато је да данас деца много времена проводе уз комјутере и уколико им родитељи већ дају, треба да изаберу овај едукативни портал са пуно игрица на коме су сви задаци и налози дидактички обликовани, који омогућава да деца уче играјући се, а истовремено се на лак и једноставан начин навикавају и обучавају за коришћење технологије 21. века", сматра Бранка Будимир која три деценије ради као васпитачица а која је стручним саветима помагала издавачкој кући "Klett".

Портал можете посетити на адреси masairasa.rs

(Танјуг)

Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу