Нешто тражите?

недеља, 23. септембар 2012.

Специјално издање Андерсенових бајки

Постоје неке приче чије време не пролази.
Иако данас деца читају другачије књиге него њихови родитељи и претходне генерације има неких дела која превазилазе тај јаз.

Такав је случај с бајкама Ханса Кристијана Андерсена.

Ово ново, специјално издање бајки садржи двадесет две познате и мање познате Андерсенове бајке међу којима су „Ружно паче“, „Оловни војник“, „Црвене ципелице“, „Цвеће мале Иде“...

Разликује се од многих претходних јер су у њему и илустрације из првих издања бајки која су штампана још за живота самог писца.

Још једна специфичност је додатак о писцу који чине текстови Исидоре Секулић и Петра Вујичића, пропраћени интересантим фотографијама из живота овог славног бајкописца.


 
Исидора Секулић о Андерсену

Љубав је не само сила која градове ствара; она је и поезија, и то једна свеопшта поезија за сва времена, за све људе, за сваки узраст. А какав облик да узме та поезија која треба да важи за децу, за одрасле, за просечан свет, за филозофе? У Андерсену је био готов тај облик, облик бајке, мале орахове љуске у коју може да се сложи роман, трагедија, комедија. Андерсенову бајку читају деца и мисле да је то само за децу. Читају је одрасли и мисле: строго узевши, ово је за одрасле. Читају је филозофи и врте главом: ово је причица, па у причи песма, па у песми зрно динамита, а усред динамита љубав, љубав која све побеђује.

Издавач: Моно и Мањана
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу