Нешто тражите?

четвртак, 15. новембар 2012.

Дизнијеви класици - "Књига о џунгли" од данас у продаји

Замислите да сте детињство и живот провели у џунгли окружени разноразним животињама, али и опасностима.
Неко ће сада рећи: „Јупи! То би било супер!“, док ће они мање пустоловни само одмахнути главом. Ма, не би они у ту опасну шуметину? Малог Моглија нико није питао шта жели, он је као беба остављен у џунгли и одгајили су га вукови!

Књига о џунгли је топла прича о пријатељству дечака Моглија и животиња у џунгли. Људско младунче је пронашао пантер Багира и однео га породици вукова како би га они одгајали. Дечаку је било сјајно међу вуковима који су га прихватили као свог, али једног дана старешине чопора одлучише како је опасно да Могли остане међу њима, јер се џунглом шуња опасни тигар Шир Кан. Могли се, наравно, опире одласку у људско село у које га воде његови најбољи пријатељи пантер Багира и медвед Балу. Њихов пут до села посут је аванутрама и борбом против тигра за кога је дечак права посластица. Посебно хумористичан тон причи дају ликови Балу, али и змија Каа која силно жели да поједе дечака, али јој то никако не иде за... репом! Увек је зауставе Моглијеви пријатељи или прождрљиви тигар.
На крају приче дечак завршава у људском селу, а та одлука му је постала посебно привлачна када је на извору угледао лепу девојчицу...

ПОДАТАК ВИШЕ...

Аутор Књиге о џунгли Рудјард Киплинг (1865-1936), рођен је у Бомбају, у Индији. Реч је о писцу кратких прича и првом Енглезу који је освојио Нобелову награду за књижевност, а његовим најпопуларнијим радовима припада управо Књига о џунгли. Дизни је према његовој причи направио истоимени филм 1967. године.


Pin It Now!

1 коментар:

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу