Нешто тражите?

петак, 11. јануар 2013.

Дизнијеви класици: "Пепељуга" од данас на киосцима!

Сви читамо бајке, имамо своје најдраже, поистовећујемо се с ликовима. Да ли знате која је најпопуларнија? Пепељуга је проглашена најпопуларнијом бајком свих времена, готово 300 година након што је написана.
Пепељуга је бајка о доброј и храброј девојци која након очеве смрти у својој кући постаје слушкиња маћехи и злим полусестрама. Она с осмехом извршава своје обавезе уз помоћ малених пријатеља мишева. Једног дана из дворца стиже позив на бал свим девојкама из краљевства.

Пепељуга је усхићено размишљала шта би могла да обуче, али је маћеха затрпала послом како не би стигла на бал. У помоћ стиже добра вила која је бундеву претворила у кочију, мишеве у коње, а поцепане дроњке у најљепшу хаљину коју сте икада видели! Када је стигла на бал, Пепељуга је све оставила без даха, а принц је није испуштао из наручја. Морала је бити опрезна јер чаролија престаје тачно у поноћ...

Сви знамо крај те предивне бајке у којој побеђује доброта.
Њеним аутором сматра се књижевник из 17. века Шарл Перо. Прича је адаптирана за телевизију, а Дизни је по њој снимио анимирани филм 1950. године. Пре пар година Дизни је снимио и наставак - Пепељугу 2.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу