Нешто тражите?

недеља, 10. март 2013.

Ново, допуњено издање „Од речи до речи“ Јелице Грегановић

У петак, 8. марта, у Делфи Кафеу у књижари Делфи СКЦ одржана промоција новог допуњеног издања књиге „Од речи до речи“ Јелице Грегановић.
„Моје приче говоре о мом животу, мом мужу, и мојој деци а многи читаоци су се поистоветили са тим причама и пронашли себе у истим. Живот је састављен од ситница, велике ствари буду и прођу, а ситнице које често ни не примећујемо, нити се на њих осврћемо, јесу оно што траје и повезује времена и људе,“ истакла је Јелица Грегановић. 
 
О књизи:
 
Прави јунаци, вредни прича, јесу људи око нас.
За разлику од времена, свакодневица не пролази.
Бољег живота од овог немамо, зато га треба гледати, осећати, памтити и живети. Сваки дан. Са осмехом.

„Како се заврши ланчани судар Штефице Цвек, Бриџет Џоунс, Капорове Ане и Хогарове Хелге? Тако што се из духа ове каросеријске слагалице роди блогородна списатељица Јелица. Не бежећи од варљиво жовијалног тона и привидно тривијалних тема, Јелица Грегановић гради весели приповедни свет омеђен планинским венцима Принцезиног Пубертета, Престолонаследниковог Фитнеса и Ораторијума Кућних Љубимаца. У ушушканом хаосу кућне радиности, у дому који је комбинација саобраћајне петље и ваздушне бање за људске и животињске питомце од 4 до 44 године, настаје возић прича о свакодневним једначинама са безброј непознатих: од романтичне енигме облачења троје деце за једну шетњу по снегу, па све до етида о кормиларењу по вировима дечијих недоумица и хода траговима важних датума – од првог рођендана до Светог Првог Септембра. На трагу ведре урбане приче и неправедно заборављене џинс прозе, Јелица Грегановић за своје читаоце у обе димензије (електронској и папирној) поплочава приповедни коридор који води право у лепшу страну свакодневице. “ (Владислава Гордић Петковић)

„Збирка кратких прича Од речи до речи Јелице Грегановић, делује као богомдано освежење, које пада на ове наше, прилично запарложене, коровом обрасле просторе. Када се у таквом окружењу појави једно искричаво, разиграно, занатски прецизно изнијансирано штиво, тешко је одолети благодети и нади да ће та ласта која најављује пролеће, растерати тмурне облаке!“ (Весна Денчић)
 
Јелица Грегановић (1964) се од 1984. године бави новинарством, један је од оснивача Радија Б92 и прва уредница његове информативне редакције.

Живи у Словенији, где ради као дописница РТВ Б92, листова Економеаст и Банкар, регионалног портала Шумадија Пресс, и колумнисткиња часописа Родитељ и дете. Најчитанија српска блогерка која своје блогове објављује на ВИП блогу Б92.

До сада је објавила четири књиге, збирке прича, Причи никад краја, Само да ти кажем, Од речи до речи и Испод седмог неба.
 
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу