Нешто тражите?

недеља, 31. март 2013.

Изложбе, предавања и попуст на учлањење поводом Међународног дана књиге за децу

Од 1967. године, сваког 2. априла, на рођендан Ханса Кристијана Андерсена, обележава се Међународни дан књиге за децу. Библиотека града Београда ове године посебну пажњу посветила жељи да деци и младим читаоцима обезбеди равноправни услови да дођу до књиге, прилике да открију њене лепоте, вредности и тајне.
 
Библиотека града Београда 2. априла, на Међународни дан књиге за децу, у својим општинским одељењима представиће 12 изложби књига за децу које су обједињене под називом „С књигом кроз свет одрастања“. Поред изложби, тог дана биће организоване и бројне друге активности. Деца узраста до 14 година, од 1. до 5. априла, моћи ће и да се учлане у Библиотеку града Београда за 400 динара.

„С књигом кроз свет одрастања“ назив је изложбе која површински покрива највећи простор у Београду до сада - 2.000 квадрата, и представља позив на читање и стварање за децу.

Посебан сегмент поводом Међународног дана књиге за децу представља финале наградног литерарног и ликовног конкурса „иСТРИПуј своју причу“ који је организовало Дечје одељење „Змај“. Проглашење победника и додела награда биће одржана 2. априла од 12 сати у библиотеци у Хиландарској 7.

Изложба књига из фонда Књижевна критика и теорија књижевности за децу посетиоце 2. априла очекује у библиотеци у Кнез Михаиловој 56, од 8 до 20 сати, док ће у Барајеву бити представљена изложба књига Љубивоја Ршумовића.


Огранак у Калуђерици припрема поставку најчитанијих књига за децу „Ма шта ми рече?“, Звездара у библиотеци „Вук Караџић“ представља сликовнице под слоганом „Пут до великих књига“, док је у земунској библиотеци „Свети Сава“ поставка посвећена дечјим илустрацијама на тему књиге „Моја чаробна књига“.

Библиотека „Фонтана“ (Нови Београд) припрема изложбу књига из различитих земаља, „Доситеј Обрадовић“ (Вождовац) изложбу књига илустратора Боб Живковића, док ће књиге Ханса Кристијана Андерсена дочекати малишане у Дечјој библиотеци на Врачару.

Изложба књига за децу биће отворене и у библиотекама „Мирослав Антић“ (Раковица), „Бора Станковић“ (Савски венац), „Драган Лукић“ (Стари град) и „Лаза Костић“ (Чукарица).

Предавање „Нове тенденције у светској књижевности за децу“ биће одржано од 12 сати у згради општине Младеновац, док посетиоце у Сопоту у библиотеци „Милован Видаковић“ од 10 сати очекује програм „Бајке испричане деци“.

Поводом Међународног дана књиге за децу посебан попуст на учлањење омогућен је деци узраста до 14 година. Они ће моћи да се учлане у Библиотеку за 400 динара, а попуст траје од 1. до 5. априла и важи за читаву мрежу Библиотеке града Београда. Чланска карта важи годину дана од дана учлањења.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу