Нешто тражите?

петак, 3. мај 2013.

Од недеље на РТС-у: Реприза култне серије "Полетарац"

Сви који су одрастали почетком осамдесетих година 20. века сигурно се сећају култне серије "Полетарац" чији сценариста и режисер је био Тимоти Џон Бајфорд.
Од недеље, 5. маја, на РТС 1, од 11.22h, сви који се сећају, а посебно они који тада још нису били ни рођени моћиће да гледају квалитетан дечији програм какав се пре снимао.

Неколико година након гашења часописа "Полетарац", 1979. тадашња Телевизија Београд почела је са снимањем истоимене серије инспирисане овим бисером издаваштва. Сценариста и режисер ТВ серије "Полетарац" био је Тимоти Џон Бајфорд који је око себе окупио глумачки/културни крем тадашње Југославије међу којима су били и: Ђорђе Балашевић, Бранко Цвејић, Нела Ержишник, Оливера Марковић, Миодраг Петровић-Чкаља, Љубивоје Ршумовић и многи други.

До данашњих дана, серија "Полетарац" је остала један од симбола квалитетног дечијег програма какав се пре снимао и емитовао на националној фреквенцији. Прави симбол појма ДОБРА СТАРА ВРЕМЕНА у његовом најпозитивнијем, никако патетичном значењу.

Све који се сећају "Полетарца", а посебно они који нису ни били рођени у време његовог емитовања, требало би да обрадује информација да од недеље, 5. маја, на РТС 1, од 11.22h креће реприза ове култне серије која је обележила детињства генерација са еx-Yu простора.(nadlanu.com)


Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу