Нешто тражите?

понедељак, 23. септембар 2013.

Ноћ истраживача 27. септембра уз бројне радионице и екперименте

Манифестација "Ноћ истраживача 2013" биће одржана 27. септембра у Београду, као и у Новом Саду и још око 300 градова у Европи. 
Низ занимљивих програма, радионица, експеримената и демонстрација одвијаће се у Београду у зони Кнез Михаилове улице (од 16 до 22 сата), а у Новом Саду испред хале Спенс.Сви садржаји за посетиоце су бесплатни.

Циљ је, као и током претходне четири године, промовисање науке и истраживања као стила живота, истакли су организатори.

У "Ноћ истраживача" у Србији су се укључили и Суботица и Зрењанин, а мобилни тимови у научним комбијима посетиће основне школе из Пивница, Лапова и Куршумлије, чији су ученици победили на конкурсу за уметничке радове на тему "Ја, научник".

Сваки "научни комби" имаће своју екипу научника, који ће у изабраним школама, у интеракцији са учесницима, изводити занимљиве експерименте.

У Београду ће бити организовано Европско ћоше - интерактивни квиз о познатим европским научницима, у просторијама Француског института, где ће у 16 сати званично бити отворена цела манифестације, у присуству званичника француске амбасаде и Института, као и водећих људи академских институција, организатора програма.

Велика научна авантура омогућиће учесницима свих узраста да се информишу и упознају са важним научним концептима путем директног искуства.

"Лов на благо" понудиће неколико забавних експеримената које треба довршити одредјеним редоследом пратећи приложену мапу.

"Наука у фикцији" позива љубитеље књиге на разговор о различитим научним феноменима описаним у литератури с/ф жанра.

"Научна цртанија" пружају прилику дјацима основних и средњих школа да уче о научним појмовима на креативан начин, кроз игру цртежа и пантомиме са истраживачима.

"Питај, сазнај, воли" је акција замишљена као низ интерактивних мултимедијалних предавања фокусираних на важне научне и контроверзне теме.

"Драгуљи науке" је радионица која ће показати да је наука забавна и да се може применити у свакодневном животу, најавили су организатори.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу