Нешто тражите?

четвртак, 3. октобар 2013.

Дечја журка уз Љубивоја Ршумовића и представљање књиге „Видовите приче“

 
Драга децо, драги родитељи, позивамо вас на узбудљиву промоцију књиге „Видовите приче“ омиљеног дечјег писца Љубивоја Ршумовића, која ће се одржати у суботу, 5. октобра 2013. у 13 сати у Летњем клубу Битеф Арт Kафеа (Мали Калемегдан 2, тениски терени, Калемегдан).
Кроз праву дечју журку све ће нас повести Миња Субота, познати телевизијски аутор и водитељ.

У програму ће поред Ршума и илустратора књиге, познатог карикатуристе Душана Петричића, учествовати редитељ и преводилац „Видовитих прича“на енглески језик (Clairvoyant Tales) Тимоти Џон Бајфорд. Делове из књиге читаће глумица Борка Томовић, а упознаћемо и главног јунака књиге дечака Вида.

Мале и велике читаоце забављаће дечји хор „Чаролија“ који ће својим певањем развеселити све присутне.

Компаније Лавиринт, Бамби и Next припремиле су за све посетиоце сјајне поклоне.

„Видовите приче“ намењене су деци али и њиховим родитељима. Књига садржи 31 причу које је написао Љубивоје Ршумовић и исто толико илустрација Душана Петричића. Необичан, радознали дечак Вид сусреће своје пријатеље, животиње, и у игри и разговорима са њима сазнаје одговоре на бројна веома важна питања о животу. Ова веома забавна, разиграна и мудра књига постаће омиљена свим читаоцима, без обзира на узраст.

Љубивоје Ршумовић је рођен у Љубишу, на Златибору, 3. јула 1939. године. Школовао се у Љубишу, Чајетини, Ужицу и Београду, где је 1965. године, дипломирао компаративну књижевност на Филолошком факултету. Објавио је 86 књига, углавном за децу. Добио је књижевне награде: „Невен“, „Младо поколење“, Награду Змајевих дечјих игара, Бранкову награду, Октобарску награду града Београда, Горанову плакету, Вукову награду, Златни прстен песника за децу у Црвенки, Награду „Породица бистрих потока“ Удружења књижевника Србије и многе друге.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу