Нешто тражите?

четвртак, 21. април 2011.

Ускршња јаја из фабрике среће

Мала породична и пријатељска мануфактура "Прва српска фабрика среће" пре три године започела је пројекат "Ускршње јаје" у оквиру иницијативе да се обнове традиционалне српске вредности и да се даљом промоцијом сачувају од заборава.

Производ се састоји из 10 омота за украшавање јаја и прави се у 6 различитих збирки чинећи укупну колекцију од 60 различитих мотива српске средњовековне орнаментике. Ускршњи комплети прате територијалну поделу манастира и цркава па се тако могу наћи у 6 верзија: „Косово и Метохија“, „Моравска школа“, „Охридска баштина“, „Стара Рашка“, „Стара Србија“ и „Зета“. Мотиви су штампани на термоскупљајућој фолији која је безопасна у додиру са храном, али нејестива. Сваки мотив појединачно се исече и по принципу "обуци јаје" стави на јаје и потопи у кипућу воду, где се у року од само неколико секунди омот скупи око јајета.
На сајту jaje.rs сазнаћете све о овом лепом пројекту, одличној идеји аутора, прелепом дизајну и свеобухватно пажљивој реализацији при којој је сачуван дух традиције и дат јој нов, модеран печат.

Уколико већ нисте набавили своје мотиве из колекције Ускршње јаје, списак продајних места можете погледати ОВДЕ.




















Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу