Нешто тражите?

четвртак, 26. мај 2011.

Нова представа у "Душку Радовићу" - поклањамо карте!

За тринаести рођендан, уместо поклона, Тања је примила вест о томе да њени Мама и Тата више неће живети заједно. Њен друг Андреј разуме како се она осећа: његови родитељи развели су се већ два пута.
„Пола-пола“ је нова представа у Малом позоришту "Душко Радовић", која прича причу о Тањином и Андрејевом одрастању.
Међутим, ово одрастање не разликује се много од одрастања великог броја њихових вршњака. Према званичним подацима, у Србији се сваки пети брак оконча разводом. У сваком разреду школује се трећина или чак половина ђака чији родитељи не живе заједно. У свакој школској клупи седи по једно дете чији су мама и тата престали да се воле. Тањина и Андрејева прича неће помирити разведене маме и тате, али ће можда њиховој деци рећи да нису сама у томе што их у овом тренутку живота чини толико тужним. 

Текст: Милена Богавац
Режија: Бојана Лазић
Сцена: Зорана Петров
Костим: Јелена Петровић
Музика: Владимир Пејковић
Сценски покрет: Дамјан Кецојевић

Представа „Пола-пола“ заснована је на истраживању феномена развода брака у нашој култури. Текст представе темељи се на релевантним социолошким и психолошким студијама, статистички тачним подацима и неколико истинитих прича.
У писању овог текста, учествовали су ученици и ученице основних школа „Вук Караџић“ и „Дринка Павловић“, који су заједно са ауторкама и дечијим психолозима прошли кроз низ креативних радионица чији је циљ био развој драмског текста и његово прилагођавање узрасту за који је намењен. Премијера је 2. јуна у 20 сати.

Детињарије и Мало позориште "Душко Радовић" поклањају читаоцима 3x2 карте за представу "Пола-пола", за предпремијерна и репризна извођења: 28. маја у 17 сати, 31. маја у 20 сати и 1. јуна у 20 сати.
Да би учествовали, на зиду Фејсбук стране Детињарија оставите коментар, а ми ћемо затим одабрати победнике и објаснити им како да преузму карте. Срећно!
.
Pin It Now!

1 коментар:

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу