Нешто тражите?

петак, 2. децембар 2011.

Данас почиње 5. Фестивал науке!

Некадашња Робна кућа "Клуз", Студентски културни центар, галерија НБС и сцена театра "Бојан Ступица", у наредна три дана, биће попришете експериманата уживо, шоу програма, оптичких, визуелних и тактилних илузија на Фестивалу науке.
У Београду почиње пети Фестивал науке. Циљ тродневне манифестације која се одржава под слоганом "Падам на памет" јесте да представи, објасни и промовише науку на јасан и приступачан начин. Експерименти, научни шоу програми, предавања, дебате и интервјуи, изложбе, дечије радионице, зона за таленте, одржаваће се на четири локације: бивша Робна кућа Клуз, Студентски културни центар, галерија Народне банке Србије и потпуно нови простор - сцена театра "Бојан Ступица".

Уколико сте љубитељ крими серија, имате прилику, да бар на кратко, будете део тима који истражује место злочина. Тамара и Душан, са Факултета за Физичку хемију ће вам са колегама са факултета за безбедност показати како да откријете провалу.
"Током фестивала млади посетиоци имаће прилику да са нашим студентима обраде једно место злочина, односно докажу присуство крви на чаши и скину отиске са те исте чаше и касније упореде са отисцима који су узети са места злочина", каже Душан Димић.
Три стотине младих научника, из Србије и иностранства представиће публици пет програмских целина.
У просторијама некадашње робне куће "Клуз", где је и највећи број поставки, посетиоци ће гледати експерименте уживо. Добиће и одговоре на питања шта је смех, чега има у пећинама, како изгледају земљотреси, зашто је чај чаробан напитак.
"Сцена театра Бојан Ступица потпуно нова ове године и увели смо је као новитет за овај мали јубилеј. Ту ће бити научно фантастична бина, дакле не пропустите хуманоидног робота, његово име је Нао, он ће имати свој шоу. Ја бих препоручио шведски ласерски шоу, који до сада није виђен на овим просторима", рекао је Немања Костић пи-ар Фестивала.
У просторијама Студентског културног центра предавања, интервјуи, трибине. Бићете жртве најзанимљивијих оптичких, визуелних и тактилних илузија. Малишани ће у научним радионицама истраживати, експериментисати и питати се.
"Много много богатији и значајнији интернационални програм зато што је наш Фестивал науке постао озбиљна чланица Европске асоцијације фестивала науке и постоји велики број програма који је намењен и доста старијој циљној групи", каже Ана Јовановић оснивач Фестивала науке.
Дневна карта за све четири локације кошта 380 динара и може се купити на улазима Фестивала.(РТС)
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу