Нешто тражите?

уторак, 17. јануар 2012.

Да свака школа у Србији има своју библиотеку!

Дарујмо реч је добротворна акција која за циљ има да свако село у Србији добије библиотеку, а коју је године 2006. покренула српска књижевница Зорица Сентић, која живи и ради у Француској.
Захваљујући Зоричином ентузијазму и упорности, на више од милион послатих мејлова, као одговор су стигле књиге за најзабаченија места широм Србије, а активни учесници су и деца.
Довољно је да свако поклони књигу из своје библиотеке тако што ће је упаковати и послати некој од школа чије адресе се налазе на сајту акције.
Од 2006. године до данас књиге су добила многа села, а између осталих и Гушевац, Шилово, Барелић, Вртогош, Придворице, Свође, Левосоје.
У акцији Зорице Сентић учествовали су и многи уметници не само из Србије, али и обични људи добре воље.
Књиге чека још много села у Србији, а само у околини Сврљига има их 39. О прикупљању књига брину активисти у Београду, али и у другим градовима Србије. Информације о акцији и достављању књига могу се добити на сајту "Дарујмо реч". Укључите се у акцију...да свака школа у Србији има своју библиотеку!



Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу