Нешто тражите?

четвртак, 26. јануар 2012.

Време за причу - приповедачка сеанса за децу

Приповедање прича (енгл. Storytelling) је уметност приповедања прича у којој се користе језик, звук, и/или физички покрет и гестикулација како би се пред одређеном публиком оживели и открили елементи и слике једне приче. Када се приче приповедају деци често се користе и различити визуелни предлошци и реквизити - попут слика или лутака - који помажу у визуелизацији приче. У дечјим библиотекама широм света приповедање прича је неизоставни део редовних програма намењених деци. Код нас је ова пракса, на жалост, до скора била сасвим непозната.
Захваљујући иницијативи ентузијаста, од октобра прошле године, у дечијој библиотеци Чика Јова Змај у Хиландарској улици у Београду организују се приповедачке сеансе за децу узраста 4 - 6 година, по узору на оне  дечјим библиотекама у Америци и Европи. Нова приповедачка сеанса одржава се у суботу, 28. 1. у 12 сат. Улаз је слободан, а будући да је број места ограничен, потребно је пријавити се на телефон 064 38 68 344. (Via: Make-and-Play)






Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу