Нешто тражите?

четвртак, 2. фебруар 2012.

Мама, тата, шта то значи?

Зашто се пише П.С. на крају писма?  А шта значи лапсус лингве? Лупус ин фабула? Ин мемориам?  Страни изрази и изреке су свуда око нас, и много пута ће вам дете доћи са питањем "шта ово значи"? Уместо да слегнете раменима у незнању или нагађате, и за дете и за вас биће корисно ако значење израза заједно пронађете у књизи. Ви ћете проверити и допунити своје знање, а дете ће научити нешто ново, и што је још важније, стећи ће навику да, кад год има неко питање, завирује у књиге и само тражи одговоре.

Због тога је књига "Страни изрази и изреке" академика Ивана Клајна и проф. др Милана Шипке једна од оних које треба увек имати у близини. Реч је о књизи у којој су поред у наслову поменутих страних израза и изрека садржане и правне норме, максиме, сентенције и афоризми из латинског, грчког и савремених европских језика.  Намењена је свима онима који свакодневно користе или се сусрећу са страним изразима и изрекама у српском језику - ђацима, студентима, и свима другима који воле да уче и надограђују своја знања.

Ова књига део је првог кола Прометејеве едиције "Популарна лингвистика", у оквиру које је досад штампано седам књига проф. др Милана Шипке и др Ивана Клајна, намењених подизању нивоа лингвистичког образовања и ширењу језичке културе. То су:



  • Култура говора
  • Занимљива граматика
  • Зашто се каже?
  • Приче о речима
  • Речник језичких недоумица
  • Испеци па реци
  • Страни изрази и изреке
Овај компет књига, који може бити сјајан поклон за вашег ђака или студента, заправо је поклон за читаву породицу, јер ће свако од укућана много пута бити у прилици да своје знање провери и допуни листањем ових сјајних приручника.
Цена комплета је 6.300 динара, а може се купити на десет месечних рата. Све информације на 062/ 575 037 или на сајту идавачке куће "Прометеј".
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу