Нешто тражите?

петак, 25. мај 2012.

ПЛИНК ПЛОНК: Од звука до музике - овог викенда на Миксеру

У оквиру радионице “ПЛИНК ПЛОНК: Од звука до музике” истражујемо како музички инструменти производе звук, како инструменту прићи без оптерећења и истражити све његове могућности. Намењена је деци узраста од 6-12 година (флексибилно).
Деца ће свакако бити у прилици да виде и ослушну бројне праве музичке инструменте, а у сваком од четири термина имаћемо и госта – музичара који ће представити свој инструмент и групу инструмената којој он припада. Након што сви добро проучимо и испипамо његов(е) инструмент(е), уместо да их раставимо на саставне делове приступићемо изради сопственог инструмента користећи најразличтије предмете и материјале (од пластичних и металних флаша и флашица, лименки, конзерви, бамбусових штапова, најлона за пецање, балона, конопца, селотејпа, керамичких саксија до аутомобилских фелни, водоинсталатерских цеви, казана за бојлере...).

Када су инструменти готови, наштимовани (!?) и добро проучени – спремни смо за формирање малог оркестра, вежбање, а затим и кратак наступ. Приступ рада посебно је дизајниран да код деце подстиче музичку и стваралачку креативност тако да са лакоћом предмете из окружења претворе у музичке инструменте - од ударачких, преко жичаних до дувачких инструмената. Кључне речи су слушање, ослушкивање и тимски звук. Број полазника није ограничен, радионице су отворене, а пријављивање није потребно. Да би ваше дете учествовало у радионицама није неопходно да има формално музичко образовање, већ само да је радознало и отворено.


Аутори: Владимир Ђорђевић, Милош Ранђеловић, Бранислав Радојковић / Multikultivator, Naked, Fish in Oil



26.-27. мај 11-13h и 14-16h
Mikser music stage, Стовариште, Мостарска бб
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу