Нешто тражите?

среда, 10. октобар 2012.

Карневал животиња у "Београдској филхармонији"

"Београдска филхармонија" је најавила да ће концертној сезони 2012/13. бити реализована два циклуса концерата посвећених деци – Карневал животиња Камија Сен-Санса и Водич кроз оркестар за младе Бенџамина Бритна.
Први од пројеката, Карневал животиња биће изведен од 11-19. октобра 2012. године у преподневним терминима од 10 и 12 часова. Диригент је Милан Недељковић, солити су пијанисти Јанко Ђоковић и Љиљана Вукеља, а наратор глумац Иван Јевтовић.

- То ће, за велики број деце, бити јединствена прилика да уђу у концертну дворану и слушају концерт симфонијског оркестра. Очекује се да ће Карневал животиња посетити више од 2.500 хиљаде деце из београдских вртића - наведено је у саопштењу Филхармоније.

Уместо традиционалних сатиричних стихова Огдена Неша, уз помоћ театра Реx и манифестације Песничење, Филхармонија је ангажовала талентовану децу из банатског села Црепаја, која су написала стихове и нацртала цртеже животиња.

У оквиру цене улазнице од 150 динара деца су позвана да после концерта у Филхармонији посете београдски Зоолошки врт, који је, као партнер пројекта, омогућио деци бесплатан улаз.

Други циклус концерата, Водич кроз оркестар за младе, биће на програму Београдске филхармоније од 25. до 29. марта 2013. године.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу