Нешто тражите?

четвртак, 18. октобар 2012.

Бесплатно "пливање и уживање" за ђаке

Иако смо увелико закорачили у јесен, око 13 хиљада деце са Палилуле може и даље да ужива у бесплатном пливању на Ташмајдану.

Општина Палилула покренула је од почетка октобра акцију „Пливај и уживај" и на кућне адресе послала обавештења о бесплатној школи пливања на Ташмајдану и пропуснице за ниже разреде. Са тим пропусницама деца могу сваког радног дана у два термина да додју и уче да пливају или усаврше технике пливања.

Обавештење о акцији "Пливај и уживај" и пропуснице добиће на кућне адресе и сви ђаци виших разреда на Палилули.

За сада долази око 300 деце, подељене у две групе, на пливаче и непливаче. У општини Палилула очекују да ће тај број бити много већи јер је ово почетак акције која ће трајати до 30 маја.

Преседник општине Палилула Стојан Николић каже да има на општини око 13 000 деце у основним школама.

"Имамо неке податке да многи од њих не знају да пливају и решили смо да покренемо акцију пливања, где два пута дневно, од 10-11 сати пре и од 3-4 сата после подне, они уче да пливају. Мислимо да сваки динар уложен у децу је сигурно нешто што се исплати", каже Стојан Николић.

У тој општини планирају да од нове године, покушају да омогуће организован долазак дјака у договору са школама. Од почетка следеће године деца ће учествовати у још једној акцији, На правој страни живота. Циљ је да им се понуде квалитетни садржаји који ће им испунити слободно време. (Студио Б)
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу