Нешто тражите?

четвртак, 11. октобар 2012.

Сутра почиње први "Базарко" уз подршку јавних личности

У хали 3 Београдског сајма, сутра у 14 часова почиње прва хуманитарна акција продаје коришћених дечјих ствари, под слоганом "Вашој деци непотребно! Другој деци неопходно! И обратно!

Базарко се одржава у оквиру Десетог Campina Puddis дечјег сајма, у организацији часописа Родитељ & дете.

У њој ће учествовати бројне познате личности из света музике, спорта, глуме, књижевности, новинарства - Саша Мишић, Вања Милачић, Гордан Кичић, Ана Станић, Драгутин Топић, Мина Лазаревић, Предраг Васић, Ирена Зарић, Мари Мари, Вања Ејдус, Снежана Дакић, као и многи други подржали су ову акцију, како би се прикупила средства за помоћ дечаку Џодић Растиславу из Матарушке Бање, и другим социјално угроженим породицама.

Први “Базарко” је искључиво хуманитарног карактера, а од децембра ова манифестација "размене дечије опреме" ће се редовно одржавати у већем простору - како би сви родитељи, који желе да сачувају кућни буџет и шире вредности "међуродитељске" подршке - могли да продају, мењају и купују коришћене дечије ствари (одећу и обућу, играчке, беби опрему, дечије књиге).

Позивамо све заинтересоване да се прикључе акцији тако што ће непотребне ствари своје деце спаковати (увити у украсни папир као поклон) или на лицу места приложити током трајања првог Базарка. Ствари које донирате морају бити чисте, неоштећене и спремне за употребу одмах.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

О манифестацији Базарко:

Базарко представља програм подршке породицама са децом. На дефинисаној локацији, родитељи и деца ће моћи да мењају, продају и купују дечије коришћене ствари, што представља ефикасну употребу непотребних породичних ресурса. Дечије коришћене ствари заузимају велики простор док је увек недовољно новца за нове ствари. Уз доста забавног програма, дружења и ширења позитивних вредности као практична помоћ родитељима да лакше обезбеде ствари за своју децу осмишљена је ова манифестација.

На Базарко догађају увек ће постојати и хуманитарна акција где ће се прикупљати ствари за ону децу којима је то најнеопходније.



Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу