Нешто тражите?

уторак, 8. јануар 2013.

Дизнијеви класици - Дамбо је стигао!

"Дамбо",  дванаеста сликовница из колекције Дизнијевих класика, налази се у продаји на свим киосцима у Србији од петка, 4. јануара.
Ова дирљива и поучна сликовница настала је према причи Хелен Аберсон, на основу које је и „Дизнијев“ цртани филм из 1941. Ево кратког подсетника о радњи ове „Дизнијеве“ приче. Једнога дана госпођа Џамбо је добила од роде дуго жељени смотуљак у којем се налазио Џамбо Јуниор, који је и главни јунак ове приче. Нормално је да слонови имају велике уши, али ово слонче има толико велике уши да се оне вуку по тлу. Остале животиње у циркусу због тога су га задиркивале, па је тако и добио надимак Дамбо, име које у слоновском свету представља блесавог слона. Маленог слона је то дубоко погађало и он је све више туговао. Посебно када његова мајка доспева у затвор јер га је бранила од насртљивих дечака који су му се ругали. Његов једини прави пријатељ миш Тимотије једини је веровао да је Дамбо заправо врло посебан, те је смислио циркуску тачку која га је прославила. Многи су долазили на циркуске представе само због Дамба, првог и јединог слона који лети!
Кроз смех, али и понеку сузу, ова прича говори о односу мајке и детета, о пријатељству, суочавању са светом, борби за своју посебност, стицању самопоуздања и проналажењу сопственог места под сунцем.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу