Нешто тражите?

понедељак, 20. мај 2013.

Почeo je Фестивал позоришта за децу у Суботици

У Суботици 19. маја почeo je јубиларни, 20. Међународни фестивал позоришта за децу који ће трајати до 25. маја, а имаће и репризу у Сегедину од 21. до 24. маја

У званичној селекцији учествује 20 представа из 13 земаља - Јапана, Аустрије, Белорусије, Бугарске, Хрватске, Француске, Мађарске, Италије, Македоније, Пољске, Русије, Словеније и Србије.

Пред почетак фестивала отворена je изложба лутака, костима, сценографских скица и позоришних фотографија "Светови и јунаци", ауторке Љиљане Динић у галерији Отвореног универзитета. Та поставка је већ приказана у Љубљани, а после фестивала гостоваће у Новом Саду и у другим местима у Србији.

Наредних дана у пратећем програму наћи ће се и филмови за децу, изложбе, радионица и музичко-сценски програм који промовише дечије стваралаштво, а жаказан је и Међународни форум за истраживање позоришне уметности, као и промоција књига аутора за децу и младе из земље и региона.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу