Нешто тражите?

уторак, 28. мај 2013.

Дечји хор "Хориславци" вечерас у Дому Омладине

Један од најбољих дечјих хорова у Србији „Хориславци“ у среду увече ће у Дому омладине Београда приредити концерт под називом „Стварно добра музика“
Најатрактивнији и најквалитетнији дечији хор "ХОРИСЛАВЦИ"- основан је 2005.када је за потребе снимања CD-а "Диван дан" окупљена група талентоване деце из београдских музичких школа. Оснивачи хора су Александра Станковић (МА психологије музике Универзитета у Сефилду) и Драшко Јанковић (дипломирани музичар перкусиониста Музичке академије Универзитета у Београду). Крајем исте године хор почиње са редовним пробама у Народном позоришту. Годину дана касније, наступом на премијери опере "Кармен ", хор улази у редован репертоар Опере Народног позоришта. Од тада до данас нижу се наступи деце у операма: Кармен, Боеми, Пајаци, Вертер, Мадам Батерфлај, Луција од Ламермура.

У априлу 2008. ХОРИСЛАВЦИ су одржали свој први самостални концерт у сали Београдске филхармоније уз познате госте из света класичне и џез музике. Потом су уследила гостовања на серији концерата Дечје филхармоније, и као круна концертне сезоне - наступ на свечаном концерту поводом 85. рођендана Београдске филхармоније. Нису занемарљиви ни наступи на бројним хуманитарним манифестацијама, на гала концерту у "Мадленијануму", на фестивалу харфе и бројни други.

Након 3 снимљена ЦД-а, бројних спотова, гостовања на телевизији, сарадње са бендом ZZ Rock, Сергејем Ћетковићем, коначно их можемо слушати у целовечерњем концерту у Дому Омладине, 29. маја са почетком од 20 сати. На репертоару су поп рок хитови из доба Југославије, а гости концерта су Сергеј Ћетковић, Дејан Цукић, Мићко Љубичић, Наташа Радовановић, Никола Николовски и многи други.
 
Карте су у продаји а цена улазница је 500 динара.

Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу