Нешто тражите?

среда, 26. јун 2013.

Ново из Лагуне: Велика књига о родитељству

Најкориснији савремени водич кроз искушења родитељства.
 
Родитељство је веома комплексно и састоји се од бескрајног низа животних изазова. Сваки родитељ жели најбоље за своје дете, а да ли ће дете бити уплашено, срамежљиво или безобзирно зависи од васпитања и родитеља јер деца током одрастања прихватају или одбијају да усвоје моделе понашања својих родитеља. Родитељска љубав није довољна и неопходно је допунити правилним васпитањем које ће децу заштитити од свих претњи савременог доба, и због тога је важно да родитељи већ од рођења детета воде рачуна о начину његовог одгајања.

Велика књига о родитељству изузетно је корисна књига утемељена на научно заснованим чињеницама која охрабрује родитеље да се са самопоуздањем носе са свакодневним тренуцима дечје радости и туге.

Васпитање и образовање деце припадају најпопуларнијим темама, јер се последњих деценија променио однос родитељ-дете. Никада раније није се толико наглашавала важност разумевања детета, посвећеност родитељству и потреба за образовањем.

Циљ Велике књиге о родитељству је да укаже на то да је васпитање сложени процес који се реализује кроз интеракцију припадника различитих генерација и стога је ово драгоцени приручник за одговорне родитеље којима је потребна помоћ у васпитању и образовању деце.

Више од педесет врхунских стручњака саветује и одговара на питања која свакодневно муче родитеље, а односе се на период од зачећа детета до пунолетства. Аутори књиге признати су педагози, психолози, педијатри, биолози, неуролози, нутриционисти, научници из области медицине и стручњаци за болести зависности.

Садржај књиге подељен је на основу развојних фаза детета, како би се читаоцу омогућио лакши увид у теме.

ВЕЛИКА КЊИГА О РОДИТЕЉСТВУ, Сабина Андрезен, Миха Брумлик, Клаус Кох
Издавач: Лагуна

Биографија аутора

Професор доктор Сабина Андрезен предаје педагогију на Универзитету Билефелд. Једна је од аутора годишњих педагошких истраживања. Сабина Андрезен бави се истраживањем породице, периода детињства и адолесценције, као и моделима образовања кроз историју.

Професор доктор Миха Брумлик предаје општу педагогију на Универзитету Јохан Волфганг Гете у Франкфурту. Сфере његовог истраживања су теорије у образовању и васпитању. Од 2000. до 2005. године био је директор Института Фриц Бауер и документационог центра посвећеног историји холокауста.

Доктор Клаус Кох дипломирани је психолог и извршни директор издавачке куће Белц. Сарадник је Килер фондације у Одељењу за немачку привреду. Аутор је многих књига које се баве темом детињства, психоанализе и психосоматике.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу