Нешто тражите?

петак, 7. јун 2013.

Почињу бесплатни летњи програми - погледајте табелу!


Бесплатни летњи програми за све ученике београдских школа почињу у недељу, 9. јуна, и трајаће до краја распуста, у организацији Секретаријата за спорт и омладину града Београда.

– Овог летњег распуста секретаријат ће суфинансирати више од 100 програмских спортских садржаја у организацији 61 спортске  организације на територији свих 17 београдских општина – истакао је ресорни секретар Аца Ковачевић.

Он је за Беоинфо презицирао да ће већина програма бити реализована у 15 београдских спортских центара, као и на Ади Циганлији, Факултету спорта и физичког васпитања и Заводу за спорт и медицину спорта.

– Као и сваке године, у понуди ће се наћи и спортско-рекреативни кампови за млађи школски узраст, школе пливања и ватерпола у реализацији спортско-рекреативних центара и клубова, школе тениса, организованих школа спортова са лоптом и турнира, школе скијања на води, јахања, као и различите врсте програма за особе са инвалидитетом. На основу анализе предложених програма планирано је да буде обухваћено око 30.000 београдских ученика са више од 15.000 сати ангажованости –  указао је Ковачевић.

Када је реч о програмима за младе, секретаријат је помогао 55 садржајно веома разноврсних програма у реализацији 42 организације, установа и предузећа – додао је Ковачевић.

– Они су стручно припремљени, а основна циљна група су млади од 15 до 19 година. Програми ће се реализовати у свим општинама и биће разноврсног садржаја: иконопис, калиграфија, керамика, фотографија, сликање уљем на платну, макраме, школе старих заната, школе радио и тв новинарства, филмске радионице, школа рокенрола, еколошке радионице, инклузивне радионице – прецизирао је Ковачевић.

Он је подсетио да ће, упоредо са спортско-рекреативним програмима, током летњег распуста 12 спортских центара („Ташмајдан”, „Бањица”, „Врачар”, ГЦФК, „Кошутњак”, „Нови Београд”, „Пинки”, „Звездара”, „Гале Мушкатировић”, „Младеновац”, „Обреновац”, „Лазаревац – Колубара” ), а у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину, омогућити један бесплатни дан у седмици (среда) за све ученике београдских основних и средњих школа.

У оквиру спортско-рекреативних програма, Спортско-рекреативни центар „Пионирски град”, Предузеће за организовање спортских и рекреативних активности „Zvezda City Oaza”, Градски центар за физичку културу и  ЈПСКЦ „Обреновац” органзоваће летње кампове са разноврсним спортско-рекреативним и креативним програмима.

Школе пливања и усавршавање технике пливања организују: СРЦ „Ташмајдан”, ЈПСЦ ,,Нови Београд” (11. април), Градски центар за физичку културу, Установа за вршење јавне службе у области физичке културе СРЦ „Љубомир Ивановић Геџа”, Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије, Центар за физичку културу Врачар,  СРЦ „Милан Гале Мушкатировић”, СЦ „Олимп – Звездара”, „Визура спорт”,   Савез за рекреацију и фитнес Београда, Ватерполо клуб „Партизан”,  Пливачки клуб „Нун”, Ватерполо клуб за даме „Таш 2000”, Удружење за спорт ученика са посебним потребама. Школе ватерпола биће организоване у СРЦ „Ташмајдан”, у оквиру Центра за физичку културу „Врачар”, КСЦ „Пинки Земун”, ЈПСЦ „Нови Београд”, ЈП „Ада циганлија”,  Ватерполо клубу за даме „Таш 2000” и ВК „Стари град”.

Посебан програм забаве за најмлађе биће „Аквадром – забава  на води” у Спортском центру „11. април”, као и „Хидробик – пилатес  са пливањем” у СЦ „Олимп” на Звездари.

Школе тениса биће у СРЦ „Љубомир Ивановић Геџа”, Спортском савезу „Сопот”, „Партизан – Жарково”, Тениском савезу Београда и Тениском центру „Мастер”. Школе јахања организоваће коњички клубови „Београд”, „Бојчин” и „Стремен”.

Школе одбојке, кошарке, фудбала и рукомета биће на располагању заинтересованим ученицима у Спортском предузећу ,,Торвел” (одбојка, кошарка), ЈПСЦ ,,Олимп – Звездара” (кошарка, одбојка, одбојка на песку, мали фудбал), Спортском савезу „Звездара” (одбојка, кошарка), СРЦ „Љубомир Ивановић Геџа” (одбојка, кошарка), Центру за физичку културу „Врачар” (кошарка, мали фудбал, рукомет, мини-рукомет), „Партизан Жарково” (одбојка, кошарка, мали фудбал), Факултету спорта и физичког васпитања (мали фудбал), Спортском савезу „Сопот” (кошарка, одбојка, одбојка на песку, мали фудбал), ОФК „Црвенка” (фудбал), ФК „Лепушница” (фудбал), КК „Беко” (кошарка), ОК „Бегаљица” (одбојка на песку), ОК „Стерија” (одбојка), Клубу за мали фудбал „Фонтана”. Између осталих, биће организоване школе борилачких спортова, шаха, стоног тениса, атлетике, хокеја на трави, једрења, рафтинга, скијање на води, пењање, школа бициклизма, оријентиринга и бадминтона (све детаљне информације доступне су сајту града Београда www.beograd.rs  )

Програми за младе, који су намењени  циљној групи од 14 до 19 година, омогућиће заинтересованима више од 55 едукативних програма. Пријатељи деце Београда организују програме за надарену децу, као што је радионица сликарства – уље на платну или школа графике и екслибриса. Млади истраживачи Београда организују еколошку акцију за Велико ратно острво, а Удружење слепих и слабовидих Србије „Бели штап” реализује „Палету различитости”. Невладина организација „Ленон” традиционално ће приредити „Малу летњу школу рокенрола”, а Аеромоделарски клуб ,,Моделар” програм  „Примена композитних материјала у изради беспилотних летелица”.

Бесплатни програми за време летњег распуста школске 2012/2013 године у области рада са младима

Бесплатни програми за време летњег распуста школске 2012/2013 године у области спорта
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу