Странице

среда, 4. септембар 2013.

Конкурс “Ја имам таленат за читање”

Одељење књиге за децу Народне библиотеке из Ниша расписује 3. конкурс “Ја имам таленат за читање”, а идеја је да се подстакне читање код ученика основних и средњих школа.

Ученици који желе да учестују на конкурсу сами бирају књиге које ће прочитати и на сажет и занимљив начин обрадити у својим читалачким дневницима, а радови, како је речено, морају бити оригинални, рађени самостално, а дневници не смеју бити исти који су излагани на претходна два конкурса.
Обрада прочитаних књига, како се наводи, подразумева текст од једне до пет реченица који садржи поуку, а не препричавање прочитаног.

- Дневник може бити илустрован цртежима, фотографијама, орнаментима или неком другом ликовном техником. Лепо би било да насловну страну вашег дневника уредите што оригиналније - кажу у Библиотеци.

На првом листу, речено је, треба уписати име и презиме, разред и назив школе, име и презиме васпитача, учитеља, наставника или професора српског језика, ментора, број телефона и е-маил.
Право учешћа на Конкурсу имају сви читаоци предшколци, ученици основних и средњих школа који су чланови Библиотеке, а уколико неко жели да се такмичи, а није члан Библиотеке може да се информише о учлањењу позивом на број телефона 018 523 605 или доласком у Одељење књиге за децу Народне библиотеке “Стеван Сремац” на Синђелићевом тргу.

Радове треба доставити до краја године, а најбољи читаоци и школа са највише учесника биће, како је најављено, проглашени 25. јануара на завршној приредби где ће најуспешнији читалачки дневници бити представљени на јединственој изложби. (Južne vesti)

Нема коментара:

Постави коментар