Нешто тражите?

петак, 11. октобар 2013.

Поклањамо вам улазнице за Мало позориште Душко Радовић

Овог викенда, у Малом позоришту „Душко Радовић“ на репертоару су следеће представе:


Ко је Лорет
субота, 12.10. у 17 сати.

Драматизација: Милена Деполо
Режија: Катарина Петровић

Играју: Јелена Илић, Татјана Станковић, Александра Анђелковић, Милош Анђелковић и Горан Баланчевић

“Ко је Лорет?” или “Ко сам ја?”

Неко носи наочаре, неко протезу, неко има клемпаве уши, неко је леп и паметан, а неко само паметан… Неко само леп… Неко је црн, а неко плав…Неко има косе очи и округло лице. И мало се гега док хода… Има карактеристичан осмех и воли да седи у турском седу.

Сви смо, дакле, различити, али сви желимо, и имамо право да се дружимо и да будемо саслушани. Јер, ма како изгледали, сви смо део једног света, и утолико ћемо више сазнати о њему уколико више различитости уочимо и прихватамо. Ничији доживљај света није мање вредан од осталих само зато што се он издваја из неке групе. Шта више, можда ћемо баш од њега имати да научимо нешто што до сада нисмо знали.

Основна намера представе “Ко је Лорет?” је управо да покаже да различитост не треба третирати као грешку, већ као квалитет. Зато Даунов синдром и не третирамо као некакву “болест” (што је честа грешка људи, чак и образованих), већ као и било коју другу особеност. Покушали смо, такође, нашу Лорет и њену запитаност и дилеме да приближимо сваком малом гледаоцу, па и родитељу или учитељу у сали. Зато осим питања “ко је Лорет?”, нашој публици постављамо не тако лак задатак - да свако покуша да одговори на питање ко је он сам...



Свет једног цвета
недеља, 13.10. у 12 сати. 

Режија: Татјана Станковић
Идејно решење светлосних ефеката: Фабризио Црисафулли
Ликовно решење сценографије,костима и лутака: Маја Студен Петровић
Композитор: Александар Саша Локнер
Асистент режије и сценски покрет: Дамјан Кецојевић
Асистент сценографа и костимографа: Мирјана Савић
Дизајн светла: Паун Павловић
Дизајн тона: Мирослав Балаћ
Мајстори светла и светлосна анимација: Радован Самолов, Владимир Живановић, Дарко Ивановић
Технологија лутке: Горан Баланчевић

Ово је прича о згаженом цвету. Да ли сте икада помислили шта се дешава са цвећем које сте погазили? Ако желите одговор, погледајте у небо. Видите звезде, зар не?
То нису звезде, то су згажени цветови који нас посматрају. Они све виде. Можда ћемо бити кажњени, а можда и не.
Ко ће спасити ову планету? Можда љубав!? Можда ви, децо!? Ако свако од вас пронађе неки свој цвет и сачува га, за почетак је довољно. То ће можда бити почетак једне нове љубави. А тада ћете открити један нови свет.


Мало позориште „Душко Радовић“ и Детињарије читаоцима поклањају 3х2 улазнице за обе представе. Пошаљите и-мејл на detinjarije@gmail.com и обавезно наведите своје име и презиме, а ми ћемо вас обавестити ако сте добили улазнице и објаснити како да их преузмете.  Срећно!



Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу