Нешто тражите?

среда, 23. октобар 2013.

Грашак, салата и ротквице у терапеутској башти за малишане у Звечанској

У дворишту Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској 7 завршена је прва фаза радова на изградњи Терапеутске баште, а тим поводом одржана је и еколошка волонтерска акција.
У Терапаутској башти посађени су и грашак, зелена салата, лук, ротквице.

Уз стручну помоћ познатих "Герила баштована" волонтери, васпитачи, деца из овог Центра, као и запослени у компанији "ВИП мобајл", садили су зачинско биље и поврће у делу Терапеутске баште која је намењена за узгајање поврћа и тако помогли малишанима да се боље упознају и повежу са природом и здравим навикама у исхрани.

Концепт Терапеутске баште је разрађен по моделу исцелитељских вртова и представља својеврсну сензорну собу на отвореном. Врт у Звечанској има више целина које могу да одговоре на различите потребе више од 200 најмлађих штићеника стационара, јер су намењене различитим узрастима, развојном потенцијалу и интересовањима малишана.

Терапеутска башта ће помоћи пре свега деци са тешким и тежим сметњама у развоју. Она ће, с једне стране, у зависности од својих могућности, развијати различите животне вештине, а рад ће утицати и на јачање самопоуздања.

Поред сађења биљака са "Герила баштованима", присутни су учествовали и у креативној радионици "Мјузиклажа", током које су деца правила музичке инструменте од материјала погодних за рециклажу, попут кестена, пасуља, пиринча.
(Блиц)
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу