Нешто тражите?

четвртак, 31. октобар 2013.

Коначно на српском: видео лекције Кхан академије, образовног интернет портала


Кхан академија је светски прослављен интернет портал на којем се могу наћи образовни садржаји у облику видео снимака, који ће користити и деци и родитељима.
У време када су и ученицима и наставницима доступни рачунарски уређаји (од јаких “паметних” телефона, до непокретних рачунара у школи или од куће) и брза интернет веза, постоји све већа потреба да се обезбеде дигитални образовни садржаји на српском језику.

 Кхан академија је интернет портал на којем се могу наћи образовни садржаји у облику видео снимака, чија је локализација на српски језик  управо у току, и раде је добровољно појединци и организације. Дигитални образовни садржаји Кхан академије се могу користити и у формалном и у неформалном образовању, што одражава мото Кхан академије: “Наша мисија је пружање слободног образовања највишег нивоа свима, свугде.”

Како бисте се упознали са садржајем портала, погледајте уводне видео лекције из сабирања и одузимања, множења и дељења, и геометрије.  

У видео интервјуу са Игором Поповим, заговорником Кхан академије за српски језик, Вам представљамо овај портал, са надом да ћете користити његове садржаје, и можда се чак укључити у превођење на српски језик!

(http://pilcasopis.wordpress.com)

Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу