Нешто тражите?

петак, 4. октобар 2013.

Водимо вас на Андерсенове куваре и Пинокија!

Овог викенда, у Малом позоришту „Душко Радовић“ на репертоару су следеће представе:


субота, 5. октобар у 17 сати.

"Представа "Андерсенови кувари", Драгослава Тодоровића, је својеврсна ода Андерсену и његовом делу. Користећи садржај из Андерсенових бајки ("Летећи ковчег", "Дивљи лабудови", "Принцеза на зрну грашка", "Ружно паче", "Царево ново одело", "Снежна краљица", "Цвеће мале Иде") у надахнутој и модерној луткарско-музичко-плесно-пантомимској представи, Драгослав Тодоровић је представио Андерсена као великог чаробњака игре. У изузетно разиграној представи употребом различитих врста уметности, жанрова и уметничких поступака обогаћена је луткарска анимација. Све је у покрету: глумци-лутке-декор-реквизита. Све што је на сцени у непрестаној је игри.
недеља, 6. октобар у 12 сати.

Колодијев „Пинокио“ је едукативан и помало моралистички (у складу са временом у којем је настао), али је за разлику од свог америчког алтер ега- цртаног филма Волта Дизнија из 1940. и много мрачнији, готскији... Поред тога што третира теме сазревања, одолевања или попуштања пред искушењима, то је у исто време и прича о пролазности, смрти, као и о кафкијанској неправди света у којем живимо.
Слободан Обрадовић је написао живу и врло ведру драму за децу користећи мотиве из оригиналне Колодијеве приче, али и лежерност и савременост дијалога, успостављене у деци добро познатој Дизнијевој верзији. Управо је та нова димензија коју Обрадовић креира у нашем садашњем тренутку, узбудљив доказ да „одрастање и сазревање“, којима се „Пинокио“ првенствено бави, не зависе само од догађаја и чињеница, већ подједнако и од угла из којег на њих гледамо.
Мало позориште „Душко Радовић“ и Детињарије читаоцима поклањају 3х2 улазнице за обе представе. Пошаљите и-мејл на detinjarije@gmail.com и обавезно наведите своје име и презиме, а ми ћемо вас обавестити ако сте добили улазнице и објаснити како да их преузмете.  Срећно!
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу