Нешто тражите?

петак, 10. јун 2011.

"Позоришни времеплов" на Ушћу

Дводневни догађај „Позоришни времеплов“, чији је генерални покровитељ УШЋЕ Шопинг Центар, одржаће се 11. и 12. јуна на платоу испред УШЋА у периоду од 14 до 18 сати. Овај догађај намењен је деци узраста од пет до дванаест година, покренут је иницијативом студената прве године Факултета драмских уметности и за циљ има да позориште „изнесе на улицу“, приближи га деци и да на забаван и едукативан начин упозна децу са значајним периодима у историји светског позоришта.
 У оквиру главног програма, на шест сцена које ће се налазити на платоу испред УШЋА, посетиоци ће имати прилике да виде скечеве у трајању од петнаест минута који ће представити историју позоришне уметности. Шареном сценографијом, адекватним костимима и текстом који ће бити адаптиран за децу сваки од скечева осликаваће неку од епоха. Тако би деца могла да гледајући хронолошки поређане представе од античког театра, преко театра средњег века, комедије дел арте, Шекспира, Молијера, па све до савременог театра, уживају у најзначајнијим делима за историју светског позоришта и драме, упознају се са њима и заволе их.
Поред главног, посетиоце очекује и веома занимљив пратећи програм, који ће бити сачињен од низа интерактивних активности које укључују квизове, сликарске радионице и разна такмичења намењена деци.
Кроз овај догађај  тим Позоришног времеплова жели да на забаван и едукативан начин деци понуди квалитетан садржај и допринесе стварању и развијању културних навика од малих ногу.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу