Нешто тражите?

недеља, 16. октобар 2011.

Желите ли данас на отварање Kids Fest-а? Поклањамо улазнице!

Седми по реду Дечији филмски фестивал КИДС ФЕСТ биће свечано отворен 17. октобра у Дому синдиката у Београду у 11 часова и 30 минута.

На отварању ће наступити Милица и Ненад, победници другог серијала најпопуларнијег шоуа на планети, „Ја имам таленат“, као и плесна група „2Hot4Stage“. Након отварања следи пројекција синхронизованог француског анимираног филма „Мачка у Паризу“.

КИДС ФЕСТ одржава се од 17. до 23. октобра у Београду и Новом Саду. У истом периоду овај фестивал ће се одржати и у Бањалуци, а паралелно или у току наредних месеци, традиционално ће бити одржан и у преко 30 градова у Србији.

На овогодишњем Дечијем филмском фестивалу гледаоце и гледатељке очекује 12 филмских премијера из разних земаља, међу којима су и најбоља 3Д остварења. Највећи број остварења из програма биће синхронизован на српски језик.

Међу остварењима на 7. КИДС ФЕСТУ наћи ће се анимирани филм из Естоније, „Лоте и месечев камен“, наставак авантура девојчице Лоте коју посетиоци КИДС ФЕСТА већ познају. Ту је још један познати другар –Твигсон, гранчица која говори, у норвешком играном хит филму „Заљубљени Твигсон“. Из Француске стиже анимирани филм „Мачка у Паризу“, узбудљива авантура са мистеријом, као и 3Д филм чији је јунак познати стрип лик, шармантни несташко Титеф. Осим „Титефа 3Д“, на програму 7. КИДС ФЕСТА наћи ће се још неколико 3Д остварења, међу којима је и кинеска авантура „Легенда о кунг-фу зеки 3Д“.

 Дечији филмски фестивал КИДС ФЕСТ је промотивни, дечији, уметнички фестивал филма и забаве, конципиран по угледу на сличне манифестације у свету, а јединствен на нашим просторима. Постоји како би популаризовао филмску уметност и квалитетну забаву, а самим тим и припремио будућу одраслу филмску публику, као и будуће филмске ауторе и стручњаке. Овај фестивал проглашен је пројектом од интереса за Министарство културе Републике Србије и Град Београд у области културе.

Осим филмског програма, део КИДС ФЕСТА су и многобројне забавне и едукативне радионице.

MegaCom Film и Детињарије поклањају Београђанима 5 x 2 карте за отварање Kids Festa и анимирани филм "Мачка у Паризу" за понедељак, 17. октобар у  11:30 h.
Како да учествујете? Једноставно је - на зиду Фејсбук стране Детињарија оставите свој коментар а ми ћемо затим одабрати победнике и објаснити им како да преузму карте. Срећно!
Pin It Now!

2 коментара:

  1. Mi bi smo voleli da idemo.Imamo 3 godine ali vec sa 2 smo prvi put bili u bioskop i odgledali animirani crtani film od citavih 80 minuta bez da trepnemo.:D
    verica.moni@gmail.com

    ОдговориИзбриши

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу