Нешто тражите?

петак, 30. март 2012.

Бесплатан програм “Сналажљиви у природи”

У СЦ “Олимп” (Вјекослава Ковача 11), 1. априла од 10.00 почиње реализација бесплатног програма “Сналажљиви у природи”. У питању је комбинација оријентиринга, планинарења, извиђачких програма, са елементима обуке тимског рада и превазилажења могућих проблема у групи.
Намењен је деци од пет до 11 и од 11 до 15 година (по два различита програма). Деца могу доћи са родитељима и самостално. Родитељи могу бити стално укључени и повремено, у зависности од њихових обавеза. Информације: 2412-353 и 2411-636.

Деца и родитељи ће се кроз низ организованих радионица у “Олимпу” и Звездарској шуми обучавати како да се припреме за организовање излета у природи (пешачке туре, планинарења, оријентиринг…). Учиће технике препознавање симбола у природи и на мапи, оријентације помоћу мапе, начине препознавања значајних тачака, основног планирање руте и организације догађаја. Проћи ће и обуку изградње заклона у случају невремена, подизања шатора, планирања и спровођења безбедносних мера, научиће коју одећу и опрему да обавезно понесу, како да раде са ужетом и препознају јестиво биље у природи.

Уз наведено, значајна пажња биће посвећена основним елементима правилног ходања, скакања, прелажења преко препрека, дисања и држања тела. На пет радионица изводиће се ситуационе вежбе (лоши временски услови – брз одабир заклона, указивање прве помоћи услед повреде, које су могући проблеми у групи и како их превазићи, одупирање вршњачком притиску на подстицање на конзумирање алкохола, дувана и психоактивних супстанци, недоличног и небезбедног понашања..).

Радионице ће се за сваку групу одржавати недељом од 10.00, у периоду од почетка априла до краја октобра 2012. године у трајању од два до четири сата, у зависности од задатака који се реализују. Све активности ће почињати у СЦ “Олимп”, припремањем организма за предстојеће напоре (лагано трчање, вежбе обликовања, вежбе снаге). У току лета за децу полазнике ће бити организована бесплатна школа пливања.

Програм се спроводи под покровитељством ГО Звездара, СЦ “Олимп” и Градског секретаријата за спорт и омладину, а реализоваће га старешина Дејан Пантић (064/1595-828) и водници Одреда извиђача “Миодраг Миловановић Луне”. (danubeogradu.rs)
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу