Нешто тражите?

субота, 28. април 2012.

Посетите изложбу о инсектима "6 ногу" у Природњачком музеју

У Природњачком музеју на Калемегдану у петак, 4. маја, биће отворена необична изложба инсеката под називом "6 ногу" аутора и ентомолога Милоша Јовића.
Изложба „6 ногу“ је необична изложба о инсектима, замишљена као једноставан и пријемчив водич кроз свет инсеката. Инсекти су углавном омражени и подцењени организми, живе свуда су око нас, у сваком кадру и у сваком тренутку.  Овом изложбом Природњачки музеј ће посетиоцима покушати да приближи ову групу животиња кроз примере који се везују за наше асоцијације и страхове.
На изложби неће бити ни једног јединог правог инсекта,  током припреме изложбе нисмо „ни мрава згазили“. Изложбу чине модели инсеката разних величина, од најмањих, који стају у шаку, па до скоро пола метра.

 
Изложба се отвара 4. маја 2012. године у 19 часова у Галерији Природњачког музеја на Калемегдану и трајаће до краја новембра 2012. године. Изложба је праћена стручним вођењем за групне и посете најављене позивом на телефон 011-3284-317 или слањем поруке на е-маил адресу galerija@nhmbeo.rs. Изложба ће бити представљена и у току манифестације Ноћ Музеја 19. маја 2012.
Надамо се да ћемо на тренутак успети да помиримо „наш“ и „њихов“ свет и да ћемо изазвати макар мало симпатије и разумевања према овој гупи живих бића, која су тако важна за наш опстанак.
Добродошли!!!
Ваш Природњачки музеј
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу