Нешто тражите?

субота, 28. април 2012.

Данас "Научни пикник" на Ади Циганлији

У Парку науке на Ади Циганлији у суботу, 28. априла организује се "Научни пикник", у оквиру кога ће љубитељима науке бити представљена четири нова научна експоната из различитих области науке.
Манифестацију организују ЈП "Ада Циганлија" и Фестивал науке, а идеја је да се кроз једнодневни научни излет промовише наука под отвореним небом. Научним пикником истовремено ће бити обележен Светски дан астрономије.

На простору Парка науке биће постављено шест специфично урађених шатора, зелених лабораторија у којима ће млади истраживачи и студенти представити експерименте и научне интерактивне игре.

Посетиоци ће бити у прилици да сами праве змајеве, ракете, и авионе, да уз помоћ телескопа гледају сунчеве пеге, свирају на чашама, на гуменим рукавицама и сламкама, али и да науче како се праве сунчани сатови, дуга, џиновски балони од сапунице.

Циљ је да се у експерименте активно укључе сви посетиоци, као и да се обраде теме везане за најразличитије научне области.

Експонате за Парк науке осмислио је тим младих истраживача из Друштва за промоцију и популаризацију науке.


Више информација о догађају доступно је на „Фејсбуку”, на адреси facebook.com/naucnipiknik.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу