Нешто тражите?

четвртак, 19. април 2012.

SHARE конференција и за децу

Ове године Дечији културни центар Мајдан и SHARE конференција организују посебан програм посвећен најмлађима – Mini SHARE
 
Током три дана трајања конференције и више радионица намењених раличитим узрастима будућих активиста, блогера и хакера, деца ће бити уведена у свет нових медија, технологија и грађанског активизма уз интерактиван рад са домаћим и страним предавачима и педагозима.
 ПРОГРАМ

МАЈДАОНИЦА (1,5 до 4 године)
МУЛТИМЕДИЈАЛНА РАДИОНИЦА (АУДИО&ВИДЕО) (6-12 година)
МАЛА ШКОЛА ЕЛЕКТРОНИКЕ (9-14 година)
INTERNET&ONLINE PRIVACY (12-16 година)
THE INTERNET OF THINGS (14-19 година)
CRYPTO4KIDS (13-18 година)

Они који су тек проходали ће моћи да унапреде своје перцептивне функције и моторику стварајући аутентичне инструменте од различитих материјала укључујући и секундарне сировине, а њихови другари до 4 године старости ће од пластелина правити раније откривени бинарни код.

Мултимедијална радионица за децу узраста од 6 до 11 година ће их научити да карактере које буду сами обликовали ''оживе'' помоћу фотоапарата и софтвера за анимацију, а онда свом првом кратком филму дају и комплетну звучну слику. Истовремено, њихови вршњаци више заинтересовани за електронику ће од четкица за зубе и одбачене електронике правити своје прве роботе.

Основцима и средњошколцима ће моћи да сазнају више о томе како интернет функционише, зашто је посебно битан за генерације које долазе, како га искористити за подизање узбуне, изношење правде и борбу против корупције.

Такође, научиће да заштите своју и туђу приватност помоћи најновијих софтвера, схвате зашто је то важно, како су се људи штитили кроз историју, али и како то данас раде шпијуни, војска, новинари и активисти.

Радионице су бесплатне, али је број учесника ограничен па се сви заинтересовани родитељи позивају да пошаљу пријаве до 24. априла на адресу mini@shareconference.net.

 Шер конференцију ће, између осталих, водити и бивши портпарол  Викиликса Данијел Домшеит-Берг заједно са својом супругом. (МОНДО)

Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу