Нешто тражите?

среда, 16. мај 2012.

Фестивал хорова деце и младих од 15. до 19. маја

Дечји културни центар Београд од 15. до 19. маја организује први музички републички Фестивал хорова деце и младих ФЕДЕХО.
На фестивалу ће се такмичити 24 хора, која ће се представити београдској публици 15, 16. и 17. маја, од 18 часова, на Великој сцени Дечјег културног центра Београд (Таковска 8), док ће у суботу, 19. маја, од 18 часова, бити ревијално вече, када ће се победницима уручити дипломе и медаље.
Фестивал окупља хорове основних и средњих школа, музичких основних и средњих школа, као и црквене хорове и хорове при државним и приватним институцијама. Учесници фестивала имаће прилику да уз забаву и упознавање са својим вршњацима једни другима презентују свој таленат, упореде музичка достигнућа и покажу се у музичком жанру у ком су најбољи. Циљ фестивала је афирмисање дечје хорске музике, сценског музичког извођења и популарисање хорске музике као део нашег културног наслеђа.
Најбољи хор, по мишљењу стручног жирија, представљаће Србију на једном од концерата овогодишње Међународне манифестације деце Европе „Радост Европе''. Поред награде за најбољи хор, биће проглашен најбољи диригент фестивала, најбољи музичко-сценски наступ, као и најбоље изведене композиције различитих жанрова.
Координатор Фестивала је мр Невена Ивановић, диригент Хора Дечјег културног центра Београд.

Дечји културни центар Београд
Таковска 8,11000 Београд
Тел. 011 32 42 011, 011 32 42 012
Факс: 011 32 42 314
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу