Нешто тражите?

среда, 16. мај 2012.

Фестивал Толкинове фантазије

Поводом екранизације једног од највећих Толкинових дела, новеле “Хобит”, “Евенстар” организује, 19. и 20. маја, Фестивал Толкинове фантазије који ће се одржати у дворишту Капетан Мишиног здања (Студентски трг 1).
Учествоваће педесетак статиста који ће на разне начине (плесом, певањем, глумом, рецитовањем…) дочарати идилу Средње земље и представити дела једног од највећих писаца епске фантастике Ј. Р. Р. Толкина.

У суботу, у 17.00, биће отворен фестивал, када ће посетиоци моћи да се прошетају хобитском пијацом и погледају радове излагача. Улаз ће првог дана бити бесплатан, док ће у недељу од 17.00 улазница коштати 250 динара.

Припремљен је богат и разноврсан програм. Наступиће Witch King и дружина – Хор elfica, који изводи Толкинове песме уз пратњу гитаре и клавијатура. Финалисти такмичења “Ја имам таленат”, Infinity Quintet, изводиће нумере из филма, глумци ће изводити скечеве – сцене из књига и филмова; биће рецитована Толкинова поезија уз перформансе и изведени средњовековни плесови. Поред презентације вилењачког, средњевековног и ренесансног мачевања, биће отворена Хобитска пијаца – презентација уникатних радова и средњовековне опреме.

Посебно ће бити занимљиви изазови у шаху (посетиоци против аниматора у костимима), загонеткама Билба и Голума, као и изазов Леголаса и Гимлија – такмичење у брзом испијању пива. (danubeogradu.rs)
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу