Нешто тражите?

понедељак, 21. мај 2012.

Нови ПИКОМ-ов квиз - Магични прозор за предшколце

Из Пикома стиже нови Квиз - Магични прозор за предшколце! Квиз садржи 48 нумерисаних илустрованих питања, "магични прозор" за очитавање тачног одговора и листиће за бележење резултата.
Питања су из познавања околине, али су такође и математичко-логички проблеми намењени деци узраста 5-7 година. Задаци су илустровани довољно сугестивно и са једнозначним решењима тако да није неопходно читање питања које се налази у зеленом пољу. Тиме се постиже да деца предшколског узраста која нису савладала вештину читања могу самостално да користе квиз.
"Магични прозор" поред дражи коју даје при провери тачног одговора на занимљив и нестандардан начин, даје и могућност да овај квиз може да се користи више пута и за више играча, а да нема трагова ранијег коришћења. Испод тачног одговора крије се☺. 

Квиз може играти појединац или група, при чему ће свако бележити своје резултате, а на крају се прогласити победник са највише тачних одговора.

Пиком је издавачка кућа која се бави креирањем, производњом и издавањем едукативних средстава намењених деци предшколског и раношколског узраста.

Сва средства су рађена тако да су пре свега методички добро заснована. Њихова главна одлика је поспешивање логичког мишљења, али и развој моторичких способности, као и упознавање са појмовима, који су по узрастима предвиђени. Сва средства су намењена индивидуалниом кориснику, али већина њих може да се користи као друштвена дидактича игра. Свака од тих игара, у зависности од узраста је направљена тако да поред неопходног фактора среће због динамичности, исход игре максимално зависи од размишљања детета.

Издања  Пикома од 1997. године, када су први пут издата, до данашњег дана непрекидно имају све већи број корисника, како у предшколским установама, школама, установама за децу ометену у развоју, играоницама тако и индивидуално као кућна играчка.

Мисија Пикома - популарисање дидактичке играчке је из дан у дан све успешнија.

Пиком је добитник свих релевантних признања која се додељују овој категорији производа: ДОБРА ИГРАЧКА од стране Пријатеља деце Србије, НАГРАДЕ и ПОВЕЉЕ ДОБАР ДИЗАЈН од стране Привредне коморе Војводине, ЗЛАТНА и СРЕБРНА ТАБЛА од стране Сајма учила у Београду, НАГРАДЕ Захарије Орфелин и медаље Салона књига у Новом Саду.

 

Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу