Нешто тражите?

четвртак, 31. мај 2012.

Мало позориште Душко Радовић вам поклања карте!

Овог викенда, у Малом позоришту „Душко Радовић“ на репертоару су следеће представе:

"Лажеш Мелита"
субота, 2. јун у 17h

Режија: Бојан Ђорђев
Драматизација: Сена Ђоровић
Сцена: Синиша Илић
Костим: Маја Мирковић
Покрет: Чарни Ђерић
Музика: Марко Грубић
Асистенткиња костимографа: Сања Аћимовић

 Инспирисан дечјом маштом Иван Кушан је написао роман за децу Лажеш Мелита. То је прича о девојчици Мелити, "измишљавици", која неуморно "измишљава" страшне догађаје и излуђује све око себе: оца, мајку, брата, другове из школе. Да би је одвикли од ове "ружне" навике, они се удружују да би је осујетили у свакој лажи. Цео подухват траје док се не обистини једна од Мелитиних најстрашнијих лажи - да је медвед напао пса. Суочена са својом маштом Мелита узвикује: "Па шта би тата и Ненад урадили да сам измислила да је...рецимо, пао месец, а?"

недеља, 3. јун у 12h
Режија и адаптација текста: Никола Завишић
Костим и сцена: Ивана Васић
Израда и анимација лутака: Филип Јевтић

Позоришна представа за сву децу по мотивима прича Тона Телехена из различитих збирки. Мале приче о људима у којима се појављују животиње.

Уколико желиш да сазнаш:
- Зашто је Мрав недостајао Веверици?
- Зашто је Рак однео Сунце из Шуме у своју радионицу?
- Зашто Чапља никада, али баш никада не може да падне?
- Зашто је Слон појео торту која му се уопште није јела?
- Зашто је све на Мраву мрав?
- Зашто је Врабац нашао начин за мерење дубине сна?
- Зашто је Кит ипак отишао на Галебов рођендан?
- Зашто се Слон претворио у сиву бару?
- Зашто Веверица зими разговара са чајем?

... Треба да прочиташ приче Тона Телехена, холандског писца, који је и доктор, или доктора, који је и писац. Тон Телехен, као и Чехов (не само због тога што су обојица доктори), пуни свет својих симпатичних јунака (веверице, мрава, слона, чапље, врабца, кита, галеба...) невероватним ситуацијама, које читаоца (надам се и гледаоца) подсећају да је, пре свега, човек биће саткано од емоција и често не сасвим објашњивих промена расположења.

... Очекују те разне шумске животиње са својим дилемама, проблемима, идејама и сновима, од којих су неки пусти, а неки сасвим могући, али ипак недодирљиви.


Мало позориште „Душко Радовић“ и Детињарије читаоцима поклањају 3х2 улазнице за обе представе. Пошаљите и-мејл на detinjarije@gmail.com и обавезно наведите своје име и презиме, а ми ћемо вас обавестити ако сте добили улазнице и објаснити како да их преузмете.  Срећно!
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу