Нешто тражите?

четвртак, 24. мај 2012.

Почиње "Миксер" - преглед програма за децу


Четврти Миксер фестивал почеће сутра, 25. маја на новој локацији Савамали - на 11 хектара површине, у 40 објеката и на 70 локација на отвореном. Током девет дана фестивала 120 пројеката ће реализовати 2.500 учесника, које потписује 100 аутора из 50 земаља света.

Миксер фестивал и ове године мисли на своје најмлађе посетиоце и предвидео је простор посебно намењеном малишанима, како би подстицао дечије стваралаштво.
У овој креативној лабораторији која окупља низ отворених, интерактивних радионица деца ће кроз игру и забаву учити како да развијају своје идеје и да их спроведу у дела. Активностима осмишљеним специјално за њих стављен је акценат на квалитетно провођење времена, а деци је пружаена могућност да препознају креативни нагон у себи и своју машту преточе у нешто опипљиво.

Миксер Кидс програм смештен је у самом центру фестивалских збивања, на адреси Карађорђева 61, у здању познатијем под називом Вучина кућа која је један од архитектонских бисера Савамале. Родитељи су позвани да са децом посете цео Миксер фестивал и да се обавезно задрже у дечијој зони. По жељи овде могу оставити своју децу, безбрижно прошетати осталим фестивалским зонама и након тога вратити се са породицом кући, сигурни да су њихови малишани богатији за једно ново, креативно искуство.

Активности у оквиру радионица реализују се у сарадњи са нашим пријатељима и стручним сарадницима: Модни студио Click са радионицом ’’Kids Click Fashion Lab’’, Дечија школа примењених уметности ПримАрт са радионицом РецикЛажно дрво уз подршку Okshop-а, Центар за ликовно образовање Шуматовачка са радионицом ’’Шарени табани’’, радионица ’’Размишљај изван кутије’’ у оквиру програма Sweden@Mikser, Дечији културни центар Мајдан са радионицама Мала школа електронике, Свет земље и Мајдаоницом намењеној деци узраста од 1.5 до 4 године, Креативни центар, ресторан Playground и дечија играоница Коко.

Програми су прилагођени за децу узраста од 1.5 до 14 година. Сви садржаји Миксер фестивала, који ће трајати до 2. јуна, бесплатни су за посетиоце. Млађа деца, као и деца која желе да учетвују у радионици Мајдаоница морају бити у пратњи родитеља.

Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу