Нешто тражите?

понедељак, 4. јун 2012.

10. Тиба фестивал - интернационални фестивал позоришта за децу

Од 6. до 11. јуна у Београду биће одржан јубиларни, 10. ТИБА Фестивал, интернационални фестивал позоришта за децу и младе.
Ове године имаћемо прилику да гледамо представе из Израела, Шведске, Немачке, Шпаније, Италије, Словеније, Хрватске и Србије. Селекција је посвећена свим Београђанима, од оних који још нису ни проходали, до оних који се налазе на прагу да постану одрасли људи.

„Шест дана за вундеркинде“ је овогодишњи поднаслов, јер сматрамо да су вундеркинди и Моцарт из Израелске представе, али и Црвенкапа, Пера Квржица, пет дечака, Макс и Алојзије из Немачке, и сви остали, али понајвише да су вундеркинди они који седе у публици. А у данашње време, позориште је остало једно од последњих места које не прилази својој публици потцењивачки, већ нам дозвољава да се осећамо посебнима и баш због тога – вундеркиндима!

Први пут смо успели да реализујемо и фестивалску продукцију, а то је представа „Царево ново одело“ или „Је ли то цар го?“. Овај улични перформанс по мотивима Андерсенове бајке у режији Николе Завишића, корподукција је два „сестринска“ фестивала, ТИБА Фестивала (односно Позоришта Бошко Буха), и Которског фестивала позоришта за дјецу. Одиграће се на отварању ТИБЕ, а потом и которског фестивала, а потом на редовним репертоарима у обе земље, а са посебном пажњом на пласман на иностраним фестивалима.
И ове године на ТИБИ се наставља пракса развоја сарадње између школа и позоришта, па ће у организацији АССИТЕЈ-а Србија, радионицу намењену просветним радницима одржати исландска редитељка Вигдис Јакобсдотир.

Такође, и случајни пролазници постаће ТИБИНА публика. У Кнез Михајловој улици биће постављена изложба фотографија најрепрезентативнијих представа које су учествовале на ТИБИ у њених првих девет година.

Цена карте за све представе биће 200 динара.

Ово је дакле, 10. ТИБА! Добродошли! Београд ће шест дана бити град за вундеркинде. А вундеркинди су – сви.
Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу