Нешто тражите?

среда, 20. јун 2012.

Лења врећа - за бебе, децу, труднице и све остале

Lazy bag, Лејзи бег или Лења врећа - називи су за комад намештаја који је подједнако омиљен међу свим генерацијама, јер је веома удобан и у њему се можете опуштати и ленчарити до миле воље.
Лења врећа идеална је за дневне и дечје собе, а посебно за мале станове, јер не заузима много места. У њој можете гледати телевизију, читати књигу, или чак спавати. Врло је популарна и као поклон.

Лења врећа - светски феномен
Своју популарност лења врећа стиче крајем шездесетих година, када су италијански дизајнери почели да израђују вреће за седење крушкастог облика са наслоном за главу. Ове фотеље веома брзо су постале светски феномен и један од симбола седамдесетих година.

Лако одржавање - Лење вреће пуњене су гранулатом стиропора који се прилагођава облику вашег тела, што пружа могућност да лежите или седите како год пожелите. Праве се од материјала који је водоотпоран, и веома се лако одржава. Довољно је да своју лењу врећу обришете мокром крпом и биће као нова.


Лако премештање - Захваљујући куглицама од стиропора, лења врећа је веома лагана и тежи око 4-5 килограма, па је можете померати по целом стану, тераси или дворишту кад год то пожелите.







Идеална за децу!   
Деца обожавају лењу врећу јер је прави позив на на игру. Облик и материјал од којег се израђује чине лење вреће савршеним комадом намјештаја за дечије собе, будући да дечја игра често подразумева скакање по намештају, па самим тим и повреде, као и оштећење намештаја. Мекано пуњење лејзи бега спречиће повреде, а издржљиви материјали од који се праве једноставни су за одржавање.
 
 Столица, кревет, играчка -  
Лења врећа у дечијој соби истовремено представља удобну фотељу за читање, дружење, одмарање, "кревет" за поподневни сан малог детета, али и прави полигон за игру,  од дубљења на глави, до "освајања планине". Кроз игру са лењом врећом, деца развијају координацију покрета, моторику и одржавање равнотеже.

Бебина прва столица - Због своје прилагодљивости, лења врећа може се претворити у удобно седиште за бебу којој је још потребна потпора (наравно, уз надзор родитеља). Беба се, седећи ушушкана у лењу врећу, може играти са омиљеним звечкама, јести или спавати. 

Омиљене тинејџерима - Лење вреће можете наћи у свим могућим бојама и узорцима, што их чини омиљеним и у тинејџерским собама, у којима владају необавезан стил, весео амбијент и опуштена атмосфера.


 Бројне користи лење вреће:

Смањују болове у кичми и врату - С обзиром на то да су пуњене гранулатом стиропора који се обликује према вашем телу, препоручују се особама са боловима у кичми и врату.

Идеална фотеља за труднице - Лења врећа спада у намештај који пружа велику прилагодљивост када је у питању начин седења, што је чини идеалном фотељом за труднице, којима, како се приближавају порођају, постаје све теже да седе. 

"Лењи" кутак за дојење - Исто тако, оне су изузетно практичне за пост-порођајни перод, када многе жене траже удобан положај за опоравак или дојење бебе.

Лења врећа и као терапија - Последњих година, све је очигледније благотворно дејство вреће за седење на аутистичну децу. Због свог дизајна и текстуре, лење вреће су врло приступачно терапеутско средство за децу са таквим тешкоћама у развоју. Аутистична деца вежбају своје мишиће када вреће премештају с места на место, а истовремено, стиропорно пуњење које дете осећа под прстима представља одличну стимулацију чула додира. Одличне су и као потпора за децу која отежано седе у класичним столицама.



Студио Лења врећа израђује вреће од три врсте материјала: шотекс, вештачки велур и анимал принт, свих боја и дезена, у две величине: 110 x 90 и 140 x 110cm. За сва питања и наруџбине обратите се на email: lenjavreca@hotmail.com и на телефон 064/2937556. Све остале информације потражите на сајту или Фејсбук страни Лења врећа.



Pin It Now!

Нема коментара:

Постави коментар

Блог о лепим стварима за децу - дизајну, дечјој одећи и моди, играчкама, беби опреми, књигама и сликовницама, филму и позоришту за децу